Close
Földrengés rázta meg Görögországot, Egyiptomban is érezni lehetett

Földrengés rázta meg Görögországot, Egyiptomban is érezni lehetett

A Richter-skála szerinti 5,5-ös erősségű földrengés rázta meg Görögországot szerda este. A földrengés epicentruma az Astypalaia-szigettől huszonöt kilométerre délre fekvő tengeri területen volt.

A földrengés április 26-án, szerdán este történt, 108,4 kilométer mélységben. Az 5,5 magnitúdójú rengéseket a szomszédos szigeteken, köztük Krétán is érezték,

de Egyiptomból is érkeztek visszajelzések az érzékelésére.

A közösségi médiában megosztott krétai beszámolók szerint a rengések hosszú ideig tartottak, többen úgy érezték, hogy harminc másodpercig is remegett a házuk, az intenzitásból pedig úgy vélték, hogy a rengések eszkalálódnak. A szeizmológusok azonban megnyugtatták a lakosságot: azt mondták, a földrengés a több mint száz kilométeres fókuszmélység miatt nem ad okot aggodalomra.

(Forrás: greekcitytimes, fotó: Getty)

görögország | földrengés

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram