Hatvanezer ingyenes vonatjegyet osztanak ki ezen a nyáron ebben a két országban

Franciaország és Németország hatvanezer ingyenes vonatjegyet oszt ki a lakosai között ezen a nyáron.

A jegyeket kizárólag a huszonhét éven aluli német és francia állampolgárok kérhetik.

Az akciót Clément Beaune és Volker Wissing, a két ország közlekedési minisztere jelentette be.

A program célja, hogy fellendítsék a két ország közötti utazást, a két nemzet közötti kulturális mozgást.

Emellett így kívánnak minél több fiatalt ösztönözni a vonatközlekedésre, de így szeretnének megemlékezni az úgynevezett Élysée-szerződés hatvanadik évfordulójáról is, amely a két ország közötti barátság jegyében köttetett.

A feltételeknek könnyű megfelelni. A programban 27 évnél fiatalabb francia és német állampolgárok vehetnek részt, a jegyeket pedig kizárólag a két ország közötti vasúti közlekedésre használhatják.

A jegyek azonban nem csupán egyirányú utakra vonatkoznak,

így egyfajta Interrail bérletként funkcionálnak majd az egyes országokon belüli közlekedés során is. A program a két nemzeti vasúttársaság, az SNCF és a Deutsche Bahn anyagi támogatásával valósul meg, fele-fele arányban.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

vonatjegy | Németország | vonatút | vonat | franciaország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom