Close
Ennél jobb hírt nem nagyon kaphatnának a Franciaországba készülők

Ennél jobb hírt nem nagyon kaphatnának a Franciaországba készülők

Augusztustól alig marad érvényben Covid-korlátozás.

Ettől a hónaptól kezdve minden Franciaországba érkező személy anélkül léphet be az országba, hogy igazolnia kellene, kapott-e már védőoltást, továbbá nem szükséges bemutatnia negatív Covid-tesztet sem és nem kell kitöltenie Coviddal kapcsolatos űrlapot.

Ezt megelőzően jóval körülményesebb volt a belépés: a teljesen beoltottaknak még az emlékezetető oltásról is igazolást kellett adniuk,  beleértve azt is, ha a második adag óta több mint kilenc hónap telt el. Az oltatlanok negatív PCR- vagy antigénteszttel léphettek át a határon, plusz valamennyi érkezőnek fel kellett mutatnia egy eskü alatt tett nyilatkozatot, amely megerősíti, hogy nem fertőzött.

Mostanra azonban a szabályokat eltörölték, jelentősen megkönnyítve a franciaországi látogatást.

A friss bejelentéshez hozzátartozik még, hogy az egészségügyi intézményekben már nem kötelező az arcmaszk használata, viszont továbbra is erősen ajánlott.

Nemrég pedig az eddig mindenben a legszigorúbb Ausztria most hirtelen irányt váltott Covid-ügyben.

(Forrás: Travelweekly, fotók: Getty Images)

igazolás | eltörlés | oltás | szabályok | beutazás

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ma este 22 óra 24 perckor megtörténik valami, amire mindannyian epekedve vártunk

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom