Close
Ennél jobb hírt nem nagyon kaphatnának a Franciaországba készülők

Ennél jobb hírt nem nagyon kaphatnának a Franciaországba készülők

Augusztustól alig marad érvényben Covid-korlátozás.

Ettől a hónaptól kezdve minden Franciaországba érkező személy anélkül léphet be az országba, hogy igazolnia kellene, kapott-e már védőoltást, továbbá nem szükséges bemutatnia negatív Covid-tesztet sem és nem kell kitöltenie Coviddal kapcsolatos űrlapot.

Ezt megelőzően jóval körülményesebb volt a belépés: a teljesen beoltottaknak még az emlékezetető oltásról is igazolást kellett adniuk,  beleértve azt is, ha a második adag óta több mint kilenc hónap telt el. Az oltatlanok negatív PCR- vagy antigénteszttel léphettek át a határon, plusz valamennyi érkezőnek fel kellett mutatnia egy eskü alatt tett nyilatkozatot, amely megerősíti, hogy nem fertőzött.

Mostanra azonban a szabályokat eltörölték, jelentősen megkönnyítve a franciaországi látogatást.

A friss bejelentéshez hozzátartozik még, hogy az egészségügyi intézményekben már nem kötelező az arcmaszk használata, viszont továbbra is erősen ajánlott.

Nemrég pedig az eddig mindenben a legszigorúbb Ausztria most hirtelen irányt váltott Covid-ügyben.

(Forrás: Travelweekly, fotók: Getty Images)

szabályok | franciaország | eltörlés | beutazás | oltás

FOLYTASD EZZEL

Nagyon morbid szabály lépett életbe az egyik francia kisvárosban: temetési kauciót kell fizetni a Mont Blanc megmászásához

Ezért nem szabad értékelést írni egy szállodáról, ha rossz az idő

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom