Close
Augusztustól pozitív Covid-teszttel nem kell karanténban maradni, elég a maszk Ausztriában

Augusztustól pozitív Covid-teszttel nem kell karanténban maradni, elég a maszk Ausztriában

Az eddig mindenben a legszigorúbb Ausztria most hirtelen irányt váltott Covid-ügyben.

A Die Presse friss információi szerint Ausztria úgy döntött, hogy augusztus elsejétől új koronavírus-járvánnyal kapcsolatos szabályokat léptet életbe, melyek közül a legfontosabb, hogy

többé nem kell karanténba vonulniuk azoknak, akiknek pozitív a tesztjük, és nincsenek tüneteik. Az egyén ettől még ugyanúgy fertőzöttnek számít majd, és köteles lesz FFP2-es maszkot viselni, ha kilép az utcára.

A módosítás arra is kitér, hogy a pozitív tesztet adó, de tünetmentes fertőzött nem léphet be kórházakba, fürdőkbe, iskolákba, illetve az idősek gondozásával foglalkozó létesítményekbe.

Dolgozni ezzel szemben el lehet majd menni fertőzötten is, de ez esetben is maszkot kell majd viselnie a munkavállónak.

A maszkviselés elhagyása csak abban az esetben megengedett a Die Presse szerint, ha a fertőzött a szabadban tartózkodik, és másoktól legalább két méter távolságot képes tartani. Nem kell maszkot viselni akkor sem, ha a fertőzött a vele egy háztartásban élőkkel tartózkodik otthon.

(Forrás: HVG, fotók: Unsplash)

covid | eltörlés | ausztria | szabály | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Megújult dizájnnal várja Budapest a turistákat

Két év után végre újranyitott a világ egyik legelszigeteltebb úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom