Close
Augusztustól pozitív Covid-teszttel nem kell karanténban maradni, elég a maszk Ausztriában

Augusztustól pozitív Covid-teszttel nem kell karanténban maradni, elég a maszk Ausztriában

Az eddig mindenben a legszigorúbb Ausztria most hirtelen irányt váltott Covid-ügyben.

A Die Presse friss információi szerint Ausztria úgy döntött, hogy augusztus elsejétől új koronavírus-járvánnyal kapcsolatos szabályokat léptet életbe, melyek közül a legfontosabb, hogy

többé nem kell karanténba vonulniuk azoknak, akiknek pozitív a tesztjük, és nincsenek tüneteik. Az egyén ettől még ugyanúgy fertőzöttnek számít majd, és köteles lesz FFP2-es maszkot viselni, ha kilép az utcára.

A módosítás arra is kitér, hogy a pozitív tesztet adó, de tünetmentes fertőzött nem léphet be kórházakba, fürdőkbe, iskolákba, illetve az idősek gondozásával foglalkozó létesítményekbe.

Dolgozni ezzel szemben el lehet majd menni fertőzötten is, de ez esetben is maszkot kell majd viselnie a munkavállónak.

A maszkviselés elhagyása csak abban az esetben megengedett a Die Presse szerint, ha a fertőzött a szabadban tartózkodik, és másoktól legalább két méter távolságot képes tartani. Nem kell maszkot viselni akkor sem, ha a fertőzött a vele egy háztartásban élőkkel tartózkodik otthon.

(Forrás: HVG, fotók: Unsplash)

eltörlés | szabály | ausztria | karantén | hír

FOLYTASD EZZEL

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram