Close
Ezért Franciaország a világ leglátogatottabb országa

Ezért Franciaország a világ leglátogatottabb országa

Franciaország továbbra is a világ egyik legkedveltebb országa, köszönhetően gazdag történelmének, fantasztikus ételeinek és borainak, valamint elképesztő látnivalóinak. A francia kultúra és életmód olyan kombináció, ami kötelező úti céllá teszi az országot mindenki számára.

„Párizs megér egy misét”

Franciaország minden évben körülbelül 90 millió látogatót fogad csak Párizsban. Az Eiffel-torony, a Louvrе és más látnivalók mágnesként vonzzák a turistákat a Fény városába.

A francia főváros tökéletes a pároknak, hiszen tele van romantikusabbnál romantikusabb szpotokkal.

Ilyen például az Észak-Párizsban található Montmarte, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a városra. Varázslatos sétát tehetünk a keskeny, kacskaringós utcákban, melyeket kis kávézók és boltok tarkítanak. Sаlvаdоr Dаlí, Clаudе Mоnеt, Pаblо Piсаѕѕо és Vinсеnt van Gоgh csak néhány, a jól ismert művészek közül, akiket a városrész inspirálni tudott.

Szintén erősen ajánlott kézen fogva végighaladni a fákkal szegélyezett Chamрѕ-Élуѕéеѕ-n, Párizs leghíresebb utcáján, ahol több tucat étterem, színház és luxusüzlet várja a vendégeit.

Azoknak pedig, akik kifejezetten szeretik az utcazenészek által teremtett hangulatot, a Pont des Arts is kihagyhatatlan.

Világszínvonalú gasztronómia

A francia fine dining világhírű, de a vidéki gasztronómia is gazdag örökségekben és elképesztő fogásokban. A Michelin-csillagos éttermektől kezdve a kis vendéglőkig, nem lehet csalódni a kínálatban –

ezért is kerülhetett fel 2010-ben a francia gasztronómia az UNESCO szellemi örökségének listájára.

Ha egyetlen várost kellene mondanunk, ahol érdemes időt szánni a kulináris élvezetekre, az Lyon, de természetesen Bordeaux is az ínyencek paradicsoma. Ha kifejezetten gasztronómiai témájú utazást tervezünk, mindenképpen érdemes felvennünk a listára az Étretat-ban található l’Huîtrière-t mely a város egyik legjobb étterme. A hagyományos francia konyha mellett parádés a borválogatása és art deco enteriőrje is különlegessé teszi.

Elzászban, Franciaország északkeleti régiójában, a Vogézeknél található Au Cerf is kihagyhatatlan, de nem maradhat ki a sorból a Michelin-csillagos L’Espérance sem, ami helyi termelőktől származó alapanyagokat dolgoz fel kreatív fogásaiban. A hal közvetlenül Concarneauból, a homár pedig a ház akváriumából érkezik.

Franciaország művészete és kultúrája felülmúlhatatlan

Franciaország olyan ikonikus látnivalók otthona, mint a Louvrе, az Eiffеl torony és a Versaillesi palota, valamint olyan művészek születési helye, mint Cézanne, Monet, Matiss. A párizsi nagy művészeti galériák mellett érdemes egy kulturális töltetű kitérőt tennünk vidékre is, hiszen

a francia riviéra például Matisse szemüvegén keresztül is felfedezhető.

A legjobb francia galériák és múzeumok listáját természetesen a többszintes, labirintusszerű Louvre vezeti, ahol ragyogó műalkotásokat csodálhatunk meg, de szintén érdemes ellátogatni a Galerie Emmanuel Perrotin-ba is, amely több mint ötven kortársművész munkáját támogatja és Párizs mellett Sanghajban, Hongkonban, New Yorkban, valamint Szöulban is rendelkezik galériákkal.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

francia gasztronómia | nagy sztori | bordeaux | franciaország | Eiffel-torony

FOLYTASD EZZEL

Légiutas-kísérők elárulták, milyen fura kéréseket kapnak az első osztályon utazóktól

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram