Close
Így tárold a frissen gyűjtött fűszernövényeidet, hogy minél tovább megőrizzék intenzív ízüket

Így tárold a frissen gyűjtött fűszernövényeidet, hogy minél tovább megőrizzék intenzív ízüket

A fűszernövények variálásával milliónyi ízt csempészhetünk az ételünkbe. A frissen szedetteknek és a szárítottaknak is megvannak a maguk előnyei és hátrányai, ráadásul a vágott fűszernövények nagyon hamar megfonnyadnak. Vannak azonban remek módszerek arra, hogy megnöveljük élettartamukat, hogy a lehető legtovább élvezhessük intenzív aromájukat.

A zöldfűszereket rendkívül gyakran használjuk a konyhában. A vágott bazsalikom és a koriander néhány napon belül megfonnyad, még a hűtőszekrényben is. A zsálya és a rozmaring ennél szívósabb, de egy hétnél tovább ők sem bírják. Jó megoldás lehet az, ha a virágokhoz hasonlóan vízbe állítjuk őket, így

pár nappal meghosszabbíthatjuk a frissességüket.

Egy új trükkel azonban akár három hétig is megőrizhetjük a zöldfűszerek frissességét. A csokornyi fűszer szárát vízzel benedvesített papírtörlőbe kell tekernünk, hogy aztán egy légmentesen záródó műanyag edénybe vagy zacskóba helyezve felhasználásig a hűtőben tároljuk. Fontos azonban, hogy a papírtörlőt nedvesen kell tartani, ezért

néhány naponta újra kell vizezni a papírtörlőt.

Ha pedig még ennél is tovább szeretnénk tárolni a fűszereket, érdemes lefagyasztanunk őket. A szárakról eltávolított leveleket érdemes jégkockatartóba adagolni és egy kevés vizet vagy növényi olajat önteni rá. A folyadékban megdermednek, később pedig kedvünk szerint használhatjuk fel őket.

A szárítás is működőképes megoldás, ebben az esetben azonban számítanunk kell arra, hogy a legintenzívebb fűszernövények is veszítenek aromájukból.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

trükk | fűszernövény | konyhai tipp | praktika | zöldfűszer

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram