Túl sokáig vagy túl rövid ideig áztatjuk
A teászacskókon található utasítások alapvető információkat tartalmaznak arról, mennyi ideig kell az adott teakeveréket áztatunk a legjobb ízélményért. Valljuk be, néha türelmetlenek vagyunk, nincs kedvünk kivárni az időt, vagy éppen elfelejtjük még azt is, hogy egyáltalán teát áztatunk. Ilyenkor vagy túlságosan keserű lesz a teánk, vagy tompa aromát kapunk. Vannak általános szabályok, amikből kiindulhatunk akkor is, ha például a teakeverékünkön nincsen pontos útmutató. A fekete teának általában körülbelül három-öt percig kell áznia, míg a fehér és oolong teákat csak kettő-három percig kell áztatni. A zöld tea még kevesebb időt vesz igénybe – csak egy percet –, míg a gyógynövény- és rooibos teákat öt percnél is tovább kell áztatnunk a legjobb íz eléréséhez.
Vissza a cikkhezMegérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!