Gouda
Ennek a kisvárosnak mindannyian ismerjük a nevét a hazai közértekből, és valóban ez itt a sajtok Szentföldje. A leginkább egy korabeli városházát idéző egykori sajtmérő épület, a Waag ma már emlékmű, és ma is az előtte lévő téren tartanak minden héten egy középkori sajátárverést, míg a közeli Museum Gouda kerti kávézójában délutáni teát szolgálnak fel, némi sajttal.
Kirándulhatunk egyet a közeli a Sajtvölgybe, ami egy gazdag farmvidék, ha meg már a sajtból is megárt a sok,
Vissza a cikkhezez az otthona a klasszikus holland édességnek, a karamellás stroopwafelnek is, amit 1810-ben találtak fel a Kamphuisen gofrigyárban, ahol naponta tartanak túrákat és kóstolókat.
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!