Dallol vulkán, Etiópia
Mintha a pokol bugyraiban járnánk, vagy egy rossz álmunk válna éppen valóra, amint egy bugyborékoló tó fölött keringő klóros gőzfelhőből próbálunk kiutat keresni. Ez a szokatlan formájú és színű, sárgás sziklákkal, foszforeszkáló tavakkal és sókristályokkal borított vidék Etiópia legkülönlegesebb természeti képződménye, melyet a Dallol vulkán 1926-os kitörésének köszönhetünk. Itt a felszínre törő gejzírek alakították ki a kék, lila, sárga és zöld színű tavakat. Évi harmincöt Celsius-fokos júliusi átlag hőmérsékletével a Föld egyik legforróbb területének számít, kiépített utak híján tevekaravánokhoz csatlakozva tudják csak megközelíteni a látogatók. Bár a világ legalacsonyabban – ötven méterrel a felszín alatt – húzódó vulkánja látványban igazán lenyűgöző, a levegőben előforduló klór és az akár harminc fokos éjszakai forróság miatt nem ajánlatos errefelé túrázni.
Vissza a cikkhezAz ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!