![](https://roadster.hu/uploads/2024/06/GettyImages-1457715219-1200x800.jpg)
Pesztó és spenót
A pesztó – bár magas zsírtartalmú szósz – hatalmas előnye, hogy ötven grammból csak három gramm telített zsírt tartalmaz, és minimális mennyiségre van szükség belőle egy-egy étel elkészítése során ahhoz, hogy remek ízt adjon neki. A pesztó jól használható hal vagy hús ízesítésére, de remek tésztával elkeverve is. Igaz ez a spenótra is, ami reggeli turmixok, saláták, tészták és curryk egyik egészséges összetevője is lehet.
Vissza a cikkhez![](https://roadster.hu/uploads/2024/06/roadster-16-promo.jpg)
Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!