Konzervszardínia és -paradicsom
Érdemes törekedni a friss alapanyagok használatára, a mindennapokban azonban gyakran kell nyúlnunk előre elkészített vagy félkész élelmiszerekhez. Ha már konzervet emelünk le a polcról, az legyen olajoshal és paradicsom! A szardínia ugyanis omega-3 zsírsavat tartalmaz, amely segít megőrizni a szív egészségét, valamint csökkenti a demencia kialakulásának kockázatát, emellett fehérje- és kalciumforrás. A szakértők szerint érdemes legalább hetente egy alkalommal fogyasztani. A paradicsompüré kiváló vitamin- és ásványianyag-forrás, az immunrendszer számára rendkívül fontos A-, K- és B-vitaminokban gazdag.
Vissza a cikkhezMegérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!