Marseille
A mindig lázadó városban igazi felfrissülésre számíthatunk. A napsütötte Marseille – amúgy Franciaország második legnagyobb városa – kikötői gyökereit a virágzó művészeti élet és az újonnan megnyíló éttermek sokasága alakította át. A sokszínű gasztronómiai szcénájára inkább a független vendéglátás és megfizethetőség jellemző, mintsem a csillagok hajszolása. Ízelítőül érdemes kipróbálni a Limmat vegetáriánus tányérjait, a Libala kongói street foodját vagy a Caterine kreatív tengeri ételeit.
Vissza a cikkhezAz ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!