Close
Ezzel a rekordgyorsan elkészülő étellel rövidítsd le a konyhában töltött időt!

Ezzel a rekordgyorsan elkészülő étellel rövidítsd le a konyhában töltött időt!

Tökéletes hétköznapi vacsora lehet ez a garnélás spagetti, hiszen könnyen elkészíthető, elképesztően finom, laktató, és mindösszesen harminc perc alatt tálalható is.

Hozzávalók:

  • 40 dkg szélesmetélt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 6 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 12 dkg aszalt paradicsom apróra vágva
  • 20 dkg paradicsom felkockázva
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 csészényi zöldségleves alaplé
  • 1 csomag bébispenót
  • 45-50 dkg garnéla
  • citrom

Elkészítés:

  1. Enyhén sós vízben a szokásos módon főzzük al dentére a tésztát! Ha elkészült, szűrjük le, öblítsük le és tegyük félre!
  2. Hevítsünk egy serpenyőben egy kevés olívaolajat, dobjuk rá az összezúzott fokhagymát, és kissé pirítsuk meg! Amikor már illatozik a fokhagyma, adjuk hozzá az aszalt paradicsomot, a felkockázatott paradicsomot és az alaplevet! Alacsony hőfokon nagyjából 5 percig főzzük!
  3. Tegyük a serpenyőbe a spenótot és a garnélát is! Csurgassunk rá egy kevés citromlevet! A bébispenót három perc alatt összefonnyad, ennyi idő alatt a garnéla is megfő.
  4. Keverjük össze a tésztát és a szószt, pár percig főzzük össze, hogy az ízek még jobban összeérjenek! Forrón tálaljuk!

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

gyors étel | szélesmetélt | vacsora | főétel | tagliatelle

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram