Krémesen lágy gombás pennével dobd fel a napod!

Igazi őszi tésztaéltelt kapunk akkor, ha tejjel felturbózott siitake és erdei gombás pennét készítünk. Az étel ráadásul rekordgyorsasággal asztalra tehető, egy fárasztó munkanap után is könnyedén elkészíthető.  

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál növényi olaj
  • 5 szál újhagyma, vékonyra szeletelve
  • 4 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 250 gramm friss siitake gomba, feldarabolva és vékonyra szeletelve
  • 500 gramm erdei gombas vékonyra szeletelve
  • 1/2 evőkanál sima liszt
  • 2 csésze alacsony zsírtartalmú tej
  • fehér bors
  • 375 gramm penne
  • 1 teáskanál sótlan vaj
  • 1/4 csésze reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

  1. Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben! Adjuk hozzá az újhagymát és a fokhagymát, és pirítsuk két percig! Közben szokás szerint főzzük meg a pennét!
  2. Tegyük bele a siitake gombát, takarjuk le, és időnként megkeverve pároljuk öt percig, vagy amíg meg nem puhul!
  3. Adjuk hozzá az erdei gombát is, és sózzuk-borsozzuk ízlésünk szerint! Fedő alatt pároljuk, időnként megkeverve, öt percig!
  4. Amikor a gomba nedvessége elpárolgott, szórjuk meg a liszttel, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, és főzzük öt percig, amíg a szósz be nem sűrűsödik!
  5. Keverjük össze a lecsöpögtetett tésztát és a gombás szószt, tálaláskor szórjuk meg parmezánnal!

Ez is érdekelhet:

Ez a glutén- és tejmentes banánkenyér garantáltan feldobja a reggelt

A legjobb barátunk lehet ráérős reggeli kávézás során.

(Fotó: Getty Images)

gomba | gasztronómia | vegetáriánus | olasz étel | penne

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom