Close
Ezzel a különleges koktéllal búcsúztasd a nyarat!

Ezzel a különleges koktéllal búcsúztasd a nyarat!

A Gin Basil Smash egy tökéletes szezonzáró koktél, amelyben a gin, a citrusfélék frissességével és a bazsalikom különleges aromájával találkozik.

Vannak koktélok, amik száz-százötven éve töretlenül népszerűek. És vannak olyanok, amelyek, bár fiatalnak mondhatók, mégis zseniális ízkombinációjukkal egyetlen csapásra meghódították a világot. A Gin Basil Smash esetében pontosan ez történt.

Egy újszerű, innovatív koktél ez, aminek középpontjában egy csodálatos zöldfűszer áll.

A gin már önmagában egy fantasztikus alapanyag, ha pedig ehhez a bazsalikom élénk ízvilágát és a citrus savasságát társítjuk, egy rendkívül összetett, mély dimenziójú koktélt kaphatunk.

A zöldfűszer igazi különlegesség, aminek köszönhetően már az ital megjelenése is gondolatban a Mediterrán-partvidékre repít. Nyár végén pedig, a hétköznapi mókuskerékbe történő visszatérés előtt éppen erre van szükség.

Hozzávalók:

  • 60 milliliter gin
  • 30 milliliter lime
  • 20 milliliter cukorszirup
  • 2-3 bazsalikomlevél

Elkészítése:

Halmozzunk jeget egy shakerbe, öntsük rá az összes hozzávalót. Rázzuk erősen hat-nyolc másodpercig, majd pohárba töltjük és bazsalikomlevéllel díszítjük.

(Forrás. RobbReport, fotók: Getty)

alkohol | alkoholos ital | gin | koktél | bazsalikom

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram