Close
Öt nő, akiket az üveg fújt össze – Egészen egyedülálló magyar formáció debütál idén karácsonykor

Öt nő, akiket az üveg fújt össze – Egészen egyedülálló magyar formáció debütál idén karácsonykor

Ha karácsonykor másokat vagy akár magadat is egyedi üvegtárgyakkal lepnéd meg és ezzel a hazai iparművességet is támogatnád, közben pedig megismernél egy Magyarországon teljesen egyedi kreatív formációt, akkor mondjuk, hol a helyed idén decemberben.

A Glasscozy néven létrejött társaság 2021. októberében állt össze, különlegességük pedig többek között abban áll, hogy öt fantasztikusan tehetséges magyar üvegműves nő alkotja. A hazai iparműves színtéren egészen egyedülálló társulás tagjai mind különböző technikákban jártasak és témáikban, vízióikban is mindegyikőjüknek eltérőek az elképzelései, egyvalamiben viszont teljesen megegyeznek:

a minőségből nem engedő teremtési vágyban, mely során egy alaktalan masszából megfeszített munkával formáznak megismételhetetlenül szép üvegműveket.

A Glasscozyban alkotó öt magyar nő varázslatos alkotásai között, mivel annyira eltérőek a stílusok és a tárgyak, mindenki megtalálhatja a lelkéhez legközelebb álló darabot.

Molnár Zsuzsa Lili casting technikával készült kisplasztikákat, üvegszobrokat, fusing technikával készült tálakat és ékszereket készít,Tóth Szilvia portáján a fújt lakberendezési tárgyak dominálnak, Kertész Krisztina casting bonbonierek és vázák, valamint festett fényfogók készítését vitte tökélyre, Naumann Edit munkáiban a flórából és faunából inspirálódott fusing és fújt technikával készült tálalókat csodálhatunk meg, Soczó Anna fújt technikával készült poharai, kiöntői, vázái és asztali üvegtechnikával készült funkcionális tárgyai (például órák vagy épp világítótestek) között pedig szintén megtalálhatjuk otthonunk új díszét – vagy épp a tökéletes karácsonyi ajándékot.

A Glasscozy minden alkotójának munkáját átjárja az üveg iránti szenvedélyes szeretet; ezzel az egyszerre folyékony és szilárd, rugalmas, de törékeny anyaggal való alkotás varázslata – azaz az üvegkészítés misztikus csodája, amelyet a frissen alakult csapat lelkesen oszt meg minden érdeklődővel gyönyörű tárgyakon és egy nagyon fesztelen karácsonyi vásáron keresztül.

A Glasscozy termékei most debütálnak a belvárosi Palamp Glass Studioban megrendezésre kerülő Üvegverzum nevű vásárban, így te is az elsők között lehetsz, aki ettől a különleges hazai formációtól vásárol limitált termékeket úgy, hogy ezzel hazai iparművészeket is támogat.

A vásáron egyedi kínálók, poharak, vázák, kancsók, dísztárgyak, ékszerek és kisplasztikák közül válogathatunk, a gyönyörű fizikai hordozókkal együtt pedig azokat a történeteket is magunkkal vihetjük, amelyek egy-egy üvegmű készítésébe beleivódnak.

„Alkotunk, hogy mások és saját magunk számára örömet okozzunk. Az alkotás teremtés, ez számunkra privilégium. Sokszor nagyon nehéz a folyó, alaktalan masszából formálni valamit, ami megszületett bennünk. De ha a tárgy végre világra jön, isteni csodaként éljük meg.”

– vallják az alkotók, ha pedig te is megélnéd az üvegművészetnek ezt a csodáját és megismernéd a Glasscozy csapatát, akkor írd fel magadnak az Üvegverzum karácsonyi vásárt, ahol december 13. és 22. között nyerhetsz bepillantást az üvegkészítés lenyűgöző világába és szerethetsz bele otthonod legújabb díszébe, de a fa alá is biztosan találhatsz a Glasscozy portáján megismételhetetlenül különleges ajándékokat.

(Fotók: Glasscozy)

üveg | üvegezés | dizájn | karácsonyi vásár | formatervezés

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Korábbi focilegendától lehet megvenni Leonardo da Vinci utolsó olasz otthonát

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close