Close
Így mesél négy női rendező a testiségről és érzékiségről

Így mesél négy női rendező a testiségről és érzékiségről

Testközelben címmel négy női alkotó filmjét tűzi műsorára a Goethe Intézet filmfesztiválja, amelyet április 21. és 24. között tartanak Budapesten a Tabán moziban. Mind a négy film más szemszögből vizsgálja a testiséget.

A Goethe Intézet tájékoztatása szerint a rendezvénnyel a kamerák előtt és a kamerák mögött dolgozó nőkre szeretnék ráirányítani a figyelmet:

sajátos látásmódjukra, a női elbeszélések ritmusára, és olyan történetekre, amelyek bemutatják, hogyan élik meg a testiséget és az érzékiséget a nők napjainkban.

Leonie Krippendorff rendező Kokon (2020) című filmje a 14 éves Nóráról szól, aki pubertáskorral küzd, s eközben ráébred, hogy a lányokhoz vonzódik.

A Meztelen állatok (2020) fontos fordulópontot mutat be öt fiatal életében, akik több szállal is kötődnek egymáshoz.

Melanie Waelde filmjének szereplői a küzdősport és a szexről való beszélgetések között különféle kapcsolati konstellációban élik ki érzéseiket, keresik egymást, bujkálnak, csókolóznak, vagy megütik egymást.

A Boldogság című filmben (2021) Henrika Kull rendező két olyan nő történetét meséli el, aki egy bordélyházban dolgoznak. Nicolette Krebitz Vad című filmjében (2015) a főszereplőnő a város szélén találkozik egy farkassal, amelyet sikerül befognia és az állat közelsége felerősíti benne az ösztönös oldalát.

Izgalmas programnak ígérkezik, kultúrafogyasztók ikszeljék be a naptárukban!

filmnapok | film | filmfesztivál | mozi | nőiség

FOLYTASD EZZEL

Egy egészen különleges kiállítással nyit az erdő hétvégén a Balatonnál

A Bosch-tárlat után most egy Matisse-kiállítással robbant a Szépművészeti

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom