Close
Jó kezekben vagyunk, ha átkelünk ezen a hídon Vietnamban

Jó kezekben vagyunk, ha átkelünk ezen a hídon Vietnamban

Vietnam új építészeti csodájáról beszél most a világ, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen nem minden nap sétálhat át az ember egy két hatalmas emberi kéz által tartott hídon.

Da Nangban építették fel a Ba Na hegység végtelennek tűnő tájaira csodás panorámát nyújtó döbbenetes szerkezetű Golden Bridge-et.

Messziről vagy a levegőből nézve egy hosszú aranyszalagot tartó két hatalmas kezet formáz.

A hírek szerint nagyjából kétmilliárd dollárjába került a vietnamiaknak, akik az eddig sem gyenge lábakon álló turizmusuk további fellendülését várják tőle.

Az ezernégyszáz méterrel a tengerszint felett magasodó átkelő százötven méter hosszú és teljes szakaszán szépszéges lila virágok díszítik.

A Ba Na hegység egyébként korábban francia gyarmatosítók által alapított népszerű hegyvidéki üdülőként tündökölt, manapság egy fantasy parkkal egy macskaköves utcájú “francia faluval” büszkélkedhet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: worldarchitecture.org)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom