Close
Jó kezekben vagyunk, ha átkelünk ezen a hídon Vietnamban

Jó kezekben vagyunk, ha átkelünk ezen a hídon Vietnamban

Vietnam új építészeti csodájáról beszél most a világ, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen nem minden nap sétálhat át az ember egy két hatalmas emberi kéz által tartott hídon.

Da Nangban építették fel a Ba Na hegység végtelennek tűnő tájaira csodás panorámát nyújtó döbbenetes szerkezetű Golden Bridge-et.

Messziről vagy a levegőből nézve egy hosszú aranyszalagot tartó két hatalmas kezet formáz.

A hírek szerint nagyjából kétmilliárd dollárjába került a vietnamiaknak, akik az eddig sem gyenge lábakon álló turizmusuk további fellendülését várják tőle.

Az ezernégyszáz méterrel a tengerszint felett magasodó átkelő százötven méter hosszú és teljes szakaszán szépszéges lila virágok díszítik.

A Ba Na hegység egyébként korábban francia gyarmatosítók által alapított népszerű hegyvidéki üdülőként tündökölt, manapság egy fantasy parkkal egy macskaköves utcájú “francia faluval” büszkélkedhet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: worldarchitecture.org)

híd | vietnam | átkelő | látványosság | Golden Bridge

FOLYTASD EZZEL

Neogótikus toronyból lett elképesztő lakóépület az ikonikus Tribune Tower

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram