Close
Jó kezekben vagyunk, ha átkelünk ezen a hídon Vietnamban

Jó kezekben vagyunk, ha átkelünk ezen a hídon Vietnamban

Vietnam új építészeti csodájáról beszél most a világ, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen nem minden nap sétálhat át az ember egy két hatalmas emberi kéz által tartott hídon.

Da Nangban építették fel a Ba Na hegység végtelennek tűnő tájaira csodás panorámát nyújtó döbbenetes szerkezetű Golden Bridge-et.

Messziről vagy a levegőből nézve egy hosszú aranyszalagot tartó két hatalmas kezet formáz.

A hírek szerint nagyjából kétmilliárd dollárjába került a vietnamiaknak, akik az eddig sem gyenge lábakon álló turizmusuk további fellendülését várják tőle.

Az ezernégyszáz méterrel a tengerszint felett magasodó átkelő százötven méter hosszú és teljes szakaszán szépszéges lila virágok díszítik.

A Ba Na hegység egyébként korábban francia gyarmatosítók által alapított népszerű hegyvidéki üdülőként tündökölt, manapság egy fantasy parkkal egy macskaköves utcájú “francia faluval” büszkélkedhet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: worldarchitecture.org)

látványosság | átkelő | Golden Bridge | vietnam | híd

FOLYTASD EZZEL

Tizenkét év után újra megnyílik Ázsia legnagyobb vasútállomása

Úszó „szigetvárost” épít az óceánszint emelkedése miatt a kedvelt luxusnyaralóhely

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom