Close
Google-térképpel kirándultak, de úgy eltévedtek, hogy menteni kellett egy turistacsoport tagjait

Google-térképpel kirándultak, de úgy eltévedtek, hogy menteni kellett egy turistacsoport tagjait

Több túrázót is mentenie kellett egy British Columbia-i kutató-mentő csoportnak azt követően, hogy Google Maps segítségével akarták felfedezni a vadont. A bökkenő csak az volt, hogy olyan ösvényt követtek, ami a valóságban nem is létezett.

Az elmúlt két hónapban két túrázó társaság is eltévedt a Mount Fromme-tól északra, Vancouver közelében. A CBC értesülései szerint egy kiránduló két évvel ezelőtt el is hunyt ugyanezen a területen, miközben a Google térképének útvonalát követte.

A november 4-én bajba jutott túrázó egy sziklán rekedt a Fromme-hegy hátsó oldalán, miközben Kennedy-vízesés felől próbált felmászni. A kiránduló felhívta a 911-et és közölte: lóg a sziklán és fogalma sincs, meddig tudja tartani magát.

Az illető pontosan azon a sziklán került a saját maga által állított csapdába, ahol

két évvel korábban egy másik túrázó az életét vesztette.

A British Columbia-i kutató-mentő csoport, a North Shore Rescue most tudta csak elérni, hogy a Google távolítsa el az alkalmazásból a nem létező ösvényt.

A szakértők emellett arra hívják fel a figyelmet, hogy ha okostelefonnal kirándulunk, abban az esetben egy kifejezetten túrázáshoz készült alkalmazást használjunk, de a legjobban akkor járunk, ha

hagyományos papíralapú térképpel és iránytűvel vágunk neki az erdőnek.

Nem ez az első eset, hogy a Google Maps félrevezeti a túrázókat. A skóciai Ben Nevisen környékén több túrázó is megsérült 2021-ben, miután az alkalmazás nem megfelelő terepre vezette őket.

(Forrás: Explorersweb, fotó: Getty)

hegyimentő | kiránduló | british columbia | térkép | google térkép

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom