Close
Egyetlenegy ember vehet részt a svéd filmfesztiválon, amelyet egy kis szigeten rendeznek meg

Egyetlenegy ember vehet részt a svéd filmfesztiválon, amelyet egy kis szigeten rendeznek meg

Január 17-ig még bárki jelentkezhet, hogy övé legyen az egyetlen férőhely.

Bár úgy fest, hogy 2021 is az online térben megrendezett eseményektől lesz hangos, azért vannak kivételek. Ilyen a Göteborg Filmfesztivál is, amely hagyományos módon, rendes vetítéseket szervez idénre, igaz, van egy fontos eltérés a korábbi eseményeihez képest.

Idén ugyanis nem várnak sok látogatót, mindössze egyetlenegyet.

Igen, az idei Göteborg Filmfesztivált egy ember nézheti meg a helyszínen, őt egy távoli kis svéd szigetre viszik, ahol csak neki fogják levetíteni a versenyfilmeket. A többi, kevésbé szerencsés mozirajongónak marad a virtuális élmény.

A vetítések a Pater Noster névre hallgató szigeten lesznek, a szerencsés nyertes az egykori világítótoronyból kialakított szállodában lakhat, teljes ellátást kap egy hétig, és annyi filmet nézhet meg, amennyit csak bír.

Van egy feltétel: a nyertes nem vihet laptopot, telefont, és még könyvet sem magával, az egyetlen szórakozása a filmművészet lehet. “Ha minden jól megy, a szerencsés nyertes egy szervezővel sem fog találkozni az egyhetes esemény alatt” – mondta Jonas Holmberg, a fesztivál igazgatója a sajtónak.

A fesztiválra január 17-ig bárki jelentkezhet az esemény honlapján, de egy kis szerencsére szükség lesz, ugyanis ahogy említettük: a helyek száma erősen korlátozott.

göteborg filmfesztivál | svédország | sziget | film

FOLYTASD EZZEL

Bulizz kortárs művészettel hajnalig! – Ötéves a Lavor Collective

Itt a magazin, amit a karácsonyfa alá is érdemes betenni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram