Close
Egyetlenegy ember vehet részt a svéd filmfesztiválon, amelyet egy kis szigeten rendeznek meg

Egyetlenegy ember vehet részt a svéd filmfesztiválon, amelyet egy kis szigeten rendeznek meg

Január 17-ig még bárki jelentkezhet, hogy övé legyen az egyetlen férőhely.

Bár úgy fest, hogy 2021 is az online térben megrendezett eseményektől lesz hangos, azért vannak kivételek. Ilyen a Göteborg Filmfesztivál is, amely hagyományos módon, rendes vetítéseket szervez idénre, igaz, van egy fontos eltérés a korábbi eseményeihez képest.

Idén ugyanis nem várnak sok látogatót, mindössze egyetlenegyet.

Igen, az idei Göteborg Filmfesztivált egy ember nézheti meg a helyszínen, őt egy távoli kis svéd szigetre viszik, ahol csak neki fogják levetíteni a versenyfilmeket. A többi, kevésbé szerencsés mozirajongónak marad a virtuális élmény.

A vetítések a Pater Noster névre hallgató szigeten lesznek, a szerencsés nyertes az egykori világítótoronyból kialakított szállodában lakhat, teljes ellátást kap egy hétig, és annyi filmet nézhet meg, amennyit csak bír.

Van egy feltétel: a nyertes nem vihet laptopot, telefont, és még könyvet sem magával, az egyetlen szórakozása a filmművészet lehet. “Ha minden jól megy, a szerencsés nyertes egy szervezővel sem fog találkozni az egyhetes esemény alatt” – mondta Jonas Holmberg, a fesztivál igazgatója a sajtónak.

A fesztiválra január 17-ig bárki jelentkezhet az esemény honlapján, de egy kis szerencsére szükség lesz, ugyanis ahogy említettük: a helyek száma erősen korlátozott.

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom