Close
Ilyennek kell lennie egy japán órának a Grand Seiko mestere szerint

Ilyennek kell lennie egy japán órának a Grand Seiko mestere szerint

Vízválasztónak bizonyult a 2017-es esztendő a Grand Seiko történetében, ugyanis a Seiko védőszárnyai alól kibújva saját márkaként boldogul már az órák piacán. A változás a gyártásban is visszaköszön, mert egy ideje technikailag egyedülálló módszerrel szerelik össze a csuklóra valókat Japánban. 

A művelet az ország északi részén található Morioka városában, a Shizuku-ishi Watch Studióban történik, melyet alighanem jól ismernek a Seiko-hívek. Azt viszont talán kevesebben tudják, hogy a modellek közül saját otthonnal bír a Spring Drive Grand Seiko kollekciója is, amit a festői környezetben fekvő Shiojiriben gyártanak.

Precizitás, pontosság, kényelem és minőség – a kezdetektől ezek a tulajdonságok jellemzőek a Seiko termékeire.

A legfinomabb részletekig kidolgozott Spring Drive modellek 1999-ben jelentek meg a piacon, igaz, hosszú és nehéz fejlesztési folyamat vezetett odáig.

A Grand Seiko valamennyi modelljét a Micro Artist Studio mesterének, Nakazava Josifusának a felügyeletével készítik.

A japán óragyártás egyik legismertebb művésze általa gründolt szorgos kis csapat egy technikailag és esztétikailag is a legmagasabb szintű műhelyben szereli össze kézzel a termékeket.

A precizitást és koncentrációt igénylő munkára golfozással felkészülő mester alapfilozófiája szerint egy órának elsősorban szépnek és tartósnak kell lennie, hogy a következő generációnak ne nagyon legyen gondja az esetleges javítással, valamint képes legyen megőrizni az értékét, hogy tulajdonosa továbbadhassa a gyermekének, netán az unokájának.

Egy igazi japán órát viselni pedig olyan, mintha éreznénk az idő természetes, lassú áramlását.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: hodinkee.com)

Seiko | grand seiko | óra | japán

FOLYTASD EZZEL

A japán origamiművészet világát megidéző high-tech szemüvegkerettel jött ki a Tipton

Csodálatos, exkluzív kapszulakollekció ünnepli Frida Kahlo örökségét

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram