Close
Ilyennek kell lennie egy japán órának a Grand Seiko mestere szerint

Ilyennek kell lennie egy japán órának a Grand Seiko mestere szerint

Vízválasztónak bizonyult a 2017-es esztendő a Grand Seiko történetében, ugyanis a Seiko védőszárnyai alól kibújva saját márkaként boldogul már az órák piacán. A változás a gyártásban is visszaköszön, mert egy ideje technikailag egyedülálló módszerrel szerelik össze a csuklóra valókat Japánban. 

A művelet az ország északi részén található Morioka városában, a Shizuku-ishi Watch Studióban történik, melyet alighanem jól ismernek a Seiko-hívek. Azt viszont talán kevesebben tudják, hogy a modellek közül saját otthonnal bír a Spring Drive Grand Seiko kollekciója is, amit a festői környezetben fekvő Shiojiriben gyártanak.

Precizitás, pontosság, kényelem és minőség – a kezdetektől ezek a tulajdonságok jellemzőek a Seiko termékeire.

A legfinomabb részletekig kidolgozott Spring Drive modellek 1999-ben jelentek meg a piacon, igaz, hosszú és nehéz fejlesztési folyamat vezetett odáig.

A Grand Seiko valamennyi modelljét a Micro Artist Studio mesterének, Nakazava Josifusának a felügyeletével készítik.

A japán óragyártás egyik legismertebb művésze általa gründolt szorgos kis csapat egy technikailag és esztétikailag is a legmagasabb szintű műhelyben szereli össze kézzel a termékeket.

A precizitást és koncentrációt igénylő munkára golfozással felkészülő mester alapfilozófiája szerint egy órának elsősorban szépnek és tartósnak kell lennie, hogy a következő generációnak ne nagyon legyen gondja az esetleges javítással, valamint képes legyen megőrizni az értékét, hogy tulajdonosa továbbadhassa a gyermekének, netán az unokájának.

Egy igazi japán órát viselni pedig olyan, mintha éreznénk az idő természetes, lassú áramlását.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: hodinkee.com)

FOLYTASD EZZEL
Olyan zoknikkal tisztelegnek a Monty Python előtt, hogy a döglött papagáj adja a másikat
Limitált kiadású, elegáns és karakteres szemüvegkeretet alkotott Schiffer Miklós és a Tipton
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom