Ilyennek kell lennie egy japán órának a Grand Seiko mestere szerint

Vízválasztónak bizonyult a 2017-es esztendő a Grand Seiko történetében, ugyanis a Seiko védőszárnyai alól kibújva saját márkaként boldogul már az órák piacán. A változás a gyártásban is visszaköszön, mert egy ideje technikailag egyedülálló módszerrel szerelik össze a csuklóra valókat Japánban. 

A művelet az ország északi részén található Morioka városában, a Shizuku-ishi Watch Studióban történik, melyet alighanem jól ismernek a Seiko-hívek. Azt viszont talán kevesebben tudják, hogy a modellek közül saját otthonnal bír a Spring Drive Grand Seiko kollekciója is, amit a festői környezetben fekvő Shiojiriben gyártanak.

Precizitás, pontosság, kényelem és minőség – a kezdetektől ezek a tulajdonságok jellemzőek a Seiko termékeire.

A legfinomabb részletekig kidolgozott Spring Drive modellek 1999-ben jelentek meg a piacon, igaz, hosszú és nehéz fejlesztési folyamat vezetett odáig.

A Grand Seiko valamennyi modelljét a Micro Artist Studio mesterének, Nakazava Josifusának a felügyeletével készítik.

A japán óragyártás egyik legismertebb művésze általa gründolt szorgos kis csapat egy technikailag és esztétikailag is a legmagasabb szintű műhelyben szereli össze kézzel a termékeket.

A precizitást és koncentrációt igénylő munkára golfozással felkészülő mester alapfilozófiája szerint egy órának elsősorban szépnek és tartósnak kell lennie, hogy a következő generációnak ne nagyon legyen gondja az esetleges javítással, valamint képes legyen megőrizni az értékét, hogy tulajdonosa továbbadhassa a gyermekének, netán az unokájának.

Egy igazi japán órát viselni pedig olyan, mintha éreznénk az idő természetes, lassú áramlását.

Ez is érdekelhet:

Hét luxusóra, ami gyűjteménybe illik

A világ egyik legizgalmasabb hobbija lehet az óragyűjtés. Mi velük kezdenénk bele!

(Fotók: hodinkee.com)

Seiko | grand seiko | óra | japán

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom