Close
Áprilistól egy új helyre is járhatunk piacozni Budapesten

Áprilistól egy új helyre is járhatunk piacozni Budapesten

Van olyan hely a városban, ahol az egész család szórakozva bevásárolhat a hétvégi ebédhez? Most már van. Illetve lesz.

Április 1-től a Grund piacon a gyerekeket játszótér, a felnőtteket hazai termelők és kézművesek várják a legfrissebb, legszebb áruikkal. Mindezek mellett a Grund hamisítatlan hangulata és a pultban kapható finom italok teszik teljessé a szombat délelőttöket.

Aki járt már a Corvin-negyed szívében található Grundon, biztosan a késő estébe nyúló beszélgetések, sörözések hangulata jut először eszébe. Az idén százötven éves épület falai között eddig is a folyamatos megújulás és a fenntarthatóságra törekvés volt érzékelhető.

Megszépült a belső kerthelyiség, a konyha megújult étlappal állt elő, s tavasz közepén egy termelői és kézműves piac szervezésébe is belevágnak a szervezők.

A piac a megszokott grundos hangulatban várja a hétvégi ebédhez bevásárlókat, a hazai termékeket keresőket, illetve mindazokat, akik megmártóznának egy kicsi piac miliőjében.

Házi sajtok, fűszeres húsok, friss zöldségek, zamatos gyümölcsök várják a nem annyira korán kelőket.

A minőségi élelmiszerek mellett számos kézműves is bemutatkozik majd a piacon, akik  használati, illetve dísztárgyaikat kínálják majd.

Miután kosárba kerültek az ínycsiklandó termékek, a bárban hűtött italok, forró kávé társaságában pihenhetnek a felnőttek, míg a gyerekek csocsóznak, üveggolyókkal játszanak a Grund játszóterén vagy mászkálnak a farakásokon.

A piac 2023. április 1-től minden szombaton 9:00-14:00-ig várja közönségét. A belépés ingyenes.

(Fotók: Unsplash, illusztrációk)

 

kézműves | corvin negyed | termelői | budapest | grund!

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ide érdemes elmenni a hétvégén igazán különleges indiai fogásokért

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram