Close
Elegük lett a rosszalkodásból, ezért kitiltják a gyerekeket egy étteremből Amerikában

Elegük lett a rosszalkodásból, ezért kitiltják a gyerekeket egy étteremből Amerikában

Pár hétig még bemehetnek. 

Egy New Jersey-i olasz étterem azt tervezi, hogy kitiltja a gyerekeket a zajongás és az „őrült rendetlenség” miatt. Az ügy elég komoly viharokat kavart, mivel egyesek „fantasztikus ötletnek” nevezték az új szabályt a közösségi médiában, mások viszont azzal vádolták a helyet, hogy „gyerekgyűlölők”.

A Tinton Fallsban működő Nettie’s House of Spaghetti a napokban közölte, hogy március 8-tól „nem engedi, hogy tíz év alatti gyerekek étkezzenek az étteremben”.

A Facebookon és az Instagramon megjelent posztokban azt írták, hogy nagyon szeretik a gyerekeket, de az utóbbi időben rendkívül nagy kihívást jelentett az elhelyezésük a Nettie’s-ben. A zajongás, az etetőszékek helyhiánya, az „őrült rendetlenségek eltakarítása” és az étteremben rohangáló gyerekek miatt úgy döntöttek, itt az ideje lépni valamit.

A lépés pedig sokak tetszését elnyerte. „Soha sem jártam a Nettie’s-ben, de a tudat, hogy nem kell gyerekekkel foglalkoznom egy étteremben, sokkal vonzóbbá teszi. Hamarosan jövök!” – kommentelte valaki az Instagramon, míg egy másik felhasználó azt írta, nem gondolta volna, hogy még jobban fogja szeretni az éttermet.

Természetesen megszólalt az ellentábor is: mások szerint „teljes arculcsapás ez a családok számára”, ami azt jelenti, hogy „Amerika utálja a gyerekeket”.

Egyelőre nem világos, hogyan tartatják be az új policyt. „Ellenőrizni fogják a bejáratnál az anyakönyvi kivonatot? A nyolc éves gyermekem akkora, mint egy tizenegy éves” – jegyezte meg ezzel kapcsolatban egy Instagram-felhasználó.

Ha a tiltás célja a figyelemfelkeltés volt, úgy tűnik, sikerrel járt; az étterem Facebook-bejegyzésére több tízezren reagáltak, és több ezren osztották már meg.

Nem ez az első hasonló eset az Államokban: 2021 szeptemberében egy kaliforniai családi étterem megtiltotta, hogy felnőtt kísérő nélkül étkezzenek a tizennyolc év alatti vendégek. A Red Rooster Burgers and Grill „nagy szomorúsággal” hozta meg a döntést, de muszáj volt, miután a tinédzserek sorozatosan megrongálták a helyet, felzaklatták a személyzetet és elüldözték a vendégeket.

Nincs is jobb annál, mint egy hosszú munkahét után elmenni kedvenc éttermünkbe, hogy kicsit lazítsunk és kiszolgáljanak. Vannak azonban olyan bosszantó szokások, amikkel jobb, ha minél hamarabb felhagyunk akkor, ha azt szeretnénk, hogy a vendéglátóhelyeken szívesen lássanak.

(Forrás: Business Insider, fotók: Unsplash, Getty Images, illusztrációk)
new jersey | zaj | étterem | gyerekek | hangos

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ide érdemes elmenni a hétvégén igazán különleges indiai fogásokért

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram