Close
Döbbenetes áron kínálják az étteremlánc utolsó hamburgerét a cég kivonulása után

Döbbenetes áron kínálják az étteremlánc utolsó hamburgerét a cég kivonulása után

Tavaly Oroszországban zárták be az éttermeiket, most pedig Bosznia-Hercegovinának intenek búcsút, igaz, egészen más okból, sőt, az sem biztos, hogy végleg.

Az év végén az utolsó McDonald’s is bezárt a nyugat-balkáni országban, egy férfi pedig meglátta ebben az üzleti lehetőséget, és meghirdette az utolsó, itt vásárolt burgert: nem kevesebb, mint kétezer konvertibilis márkát, azaz több mint 40 ezer forintot kér érte.

Az ország első mekije 2011-ben nyílt meg, és a cégnek összesen három üzlete működött a  fővárosban, Szarajevóban, kettő pedig a népszerű turistacélponton, Mostarban. A helyiek azonban nem kaptak rá az amerikai konyhára, azért sem, mert a hússütödék és a csevapokat, pljeskavicákat és kebabokat árusító üzletek olcsóbban kínálják kiadósabb fogásaikat. Így nem csoda, hogy tavaly tavasztól már többször is felröppentek a hírek, hogy veszteségesek a hálózat gyorséttermei, az év végére pedig az is kiderült, hogy a cég feladja a versenyt.

A Klix.ba szerint ugyanakkor más ok áll a háttérben, és az amerikai cég azért vonta vissza a működési engedélyt boszniai lánctól, mert

a cég számos botrányba keveredett az évek során.

Ezek közül a legutóbbi tavaly év végén robbant ki, amikor kiderült, hogy az egyik étterem félmillió eurónyi (körülbelül 200 millió forintos) adósságot halmozott fel, és az üzlethelyiségét is elveszítette banki tartozás miatt.

A szarajevói sajtó szerint nem kizárható, hogy hamarosan újra megnyílhat egy-két McDonald’s Bosznia-Hercegovinában, erre enged következtetni például, hogy az egyik szarajevói éttermet decemberben felújították. Az utolsó McDonald’s-hamburgert árusító férfi ebben az esetben csak abban reménykedhet, hogy az általa kínált termék még az újranyitás előtt elkel.

Az ajánlat talán drágának tűnhet, az ár azonban sehol sincs a világ legdrágább hamburgerééhez képest.

(Forrás: MTI, képek: Unsplash)

hamburger | utolsó | bosznia-hercegovina | bezárás | mcdonalds

FOLYTASD EZZEL

5500 méteren tart borkóstolót a világ első pincészet-légitársasága

Ezt a tíz italt nem szabad rendelni egy bárban a pultosok szerint

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram