Close
Közel kétmillió forintba kerül a világ legdrágább hamburgere

Közel kétmillió forintba kerül a világ legdrágább hamburgere

Van benne wagyu, Beluga kaviár, fehér szarvasgomba, Iberico sonka és egy Macallan single maltból készült szósz is.

Amikor valaki olcsó, gyorsan megvásárolható és laktató ételt keres, gyakran tér be a gyorséttermekbe egy hamburgerre. A szakácsok és Michelin-csillagos séfek is előszeretettel készítenek azonban burgereket, igaz, ezek olyan luxus alapanyagokat tartalmaznak, amiket nem mindennap kóstol az ember.

Robbert Jan de Veen, a hollandiai De Daltons éttermem séfje egészen magas szintre emelte ezt, és megalkotta a világ legdrágább hamburgerét, ami ötezer euróba, átszámítva közel 1,8 millió forintba kerül.

A hamburgerben a világ legdrágább hozzávalóit használják fel. Van benne japán wagyu marhahús, fehér szarvasgomba, Paleta Iberico Bellota sonka, hagymakarika, Dom Perignon pezsgő, Beluga kaviár és királyrák is. Mindehhez jön egy sáfrányos, aranyborítású buci, amiben szintén van egy leheletnyi Dom Perignon. A hamburgerhez Kopi Luwak kávéból és a Macallan single malt whiskyből készült mártás is jár.

A világ legdrágább hamburgerét eddig Las Vegasban, a Mandalay Bay Casinóban készítették, és nagyjából ötezer dollárba került. Ebbe wagyu marhahús, libamáj és fekete szarvasgomba is került, de kísérőként egy üveg 1995-ös bordeaux-i Chateau Petrust is fogyaszthattak hozzá a vendégek, ami többe került, mi maga a hamburger.

A legendás Anthony Bourdain tudta, mitől lesz páratlan a húspogácsa, ha egy buciba kerül. Elővettük hát egy régi interjúját, amit a három évvel ezelőtt elhunyt szakács a Tech Insider-nek adott, és összegyűjtöttünk kilenc szabályt, amit a séf szerint be kell tartani a tökéletes hamburgerért.

(Fotó: De Daltons)

gasztronómia | De Daltons | legdrágább | hamburger

FOLYTASD EZZEL

Letarolta Spanyolország és Portugália a Michelin-t

Ennek a konyhai trükknek hála soha többé nem kell hámoznunk a burgonyát

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram