Close
Russell Crowe nagylelkű felajánlást tett, Anthony Bourdain büszke lenne rá

Russell Crowe nagylelkű felajánlást tett, Anthony Bourdain büszke lenne rá

Amanda Bailly és Richard Hall közösségi gyűjtést szervezett a bejrúti robbanás miatt hasznáhatatlanná vált Le Chef étterem javára. Tizenötezer dollár volt a célösszeg, augusztus 17-re azonban már ezt bőven túlszárnyalták. Ráadásul egy neves felajánló is jelentkezett, egészen pontosan ötezer dollárral. Ez Russell Crowe volt. Igen, az a Russell Crowe, aki teljes névvel adakozott és aztán a Twitteren Anthony Bourdain barátját is megemlítette. 

Anthony Bourdain már több mint két éve ment el és hagyott űrt maga után. Az amerikai tévés személyiség, séf, újságíró, gasztronómiai guru és világutazó még 2006-ban járt Bejrútban, egy Travel Channeles forgatás kapcsán. A Le Chef libanoni éttermet ekkor tették fel a foodie utazók térképére. A családias, autentikus étterem az augusztus 4-i robbanás következtében súlyosan megsérült.

Az étterem megsegítésére életre hívott közösségi gyűjtéshez pedig Russell Crowe is csatlakozott, ötezer dollárral. A gyűjtés szervezői kitették a Twitterre köszönetnyilvánitásukat és hozzáfűzték, hogy nem tudják, hogy “az” a Crowe a felajánló, vagy egy névrokon, de nagyon köszönik.

A színész pedig újraosztotta a bejegyzést, ahol két éve elhunyt barátjára hivatkozott, mondván ő is megtette volna azt az étteremért. Emeljük kalapunkat!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, CNN)

le chef | russell crowe | beirut | gasztronómia | libanon

FOLYTASD EZZEL

Luxus utasellátó nyílt a csopaki vasútállomáson

Harmincöt perc alatt elkészül a legmegúszósabb karácsonyi menü

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram