Russell Crowe nagylelkű felajánlást tett, Anthony Bourdain büszke lenne rá

Amanda Bailly és Richard Hall közösségi gyűjtést szervezett a bejrúti robbanás miatt hasznáhatatlanná vált Le Chef étterem javára. Tizenötezer dollár volt a célösszeg, augusztus 17-re azonban már ezt bőven túlszárnyalták. Ráadásul egy neves felajánló is jelentkezett, egészen pontosan ötezer dollárral. Ez Russell Crowe volt. Igen, az a Russell Crowe, aki teljes névvel adakozott és aztán a Twitteren Anthony Bourdain barátját is megemlítette. 

Anthony Bourdain már több mint két éve ment el és hagyott űrt maga után. Az amerikai tévés személyiség, séf, újságíró, gasztronómiai guru és világutazó még 2006-ban járt Bejrútban, egy Travel Channeles forgatás kapcsán. A Le Chef libanoni éttermet ekkor tették fel a foodie utazók térképére. A családias, autentikus étterem az augusztus 4-i robbanás következtében súlyosan megsérült.

Az étterem megsegítésére életre hívott közösségi gyűjtéshez pedig Russell Crowe is csatlakozott, ötezer dollárral. A gyűjtés szervezői kitették a Twitterre köszönetnyilvánitásukat és hozzáfűzték, hogy nem tudják, hogy "az" a Crowe a felajánló, vagy egy névrokon, de nagyon köszönik.

A színész pedig újraosztotta a bejegyzést, ahol két éve elhunyt barátjára hivatkozott, mondván ő is megtette volna azt az étteremért. Emeljük kalapunkat!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, CNN)

le chef | gasztronómia | beirut | libanon | russell crowe

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom