Close
Új New York-i hagyományt teremthet a koronavírus

Új New York-i hagyományt teremthet a koronavírus

Az utcára költöznek a vendéglátóhelyek. 

“A New York-iak megérdemlik a lehetőséget, hogy a következő nyáron élvezhessék a szabadban történő étkezés pillanatait, az éttermek pedig azt, hogy újjépítsék a vállalkozásukat.” Ezt a metropolisz irányítója, Bill de Blasio mondta, miután világjárvány következtében bevezetett szigorítások az utcákra és a járdákra száműzték a szabadtéri étkezést a városban.

A polgármester éppen ezért jövő nyárra meghirdette a Nyitott Éttermek programot, melynek keretében a vendéglátóhelyek korlátozott feltételekkel újranyithatnak,

egészen pontosan engedélyt kapnak rá, hogy a járdára és az utcára helyezzenek ki asztalokat.

A zárt térben történő közösségi étkezés továbbra sem lesz megengedett.

“Itt az ideje elindítani egy új New York-i tradíciót” – nyilatkozta ezzel kapcsolatban De Blasio, majd hozzátette, hogy már közel tízezer étterem jelezte részvételét a programban, ami szerencsés esetben akár tavasszal elindulhat. Jelen állás szerint hivatalosan 2021. június 1-től október 31-ig mehetnek majd a kitelepülések, az éttermek hétfőtől szombatig 8–23 óráig, illetve vasárnaponként délelőtt tíz órától este tizenegyig tarthatnak nyitva.

Az ötlet akkor vetődött föl, amikor Andrew Cuomo, New York állam kormányzója elhalasztotta az éttermek megnyitásának lehetőségét. A város jelenleg az újranyitási fázis negyedik szakaszában van, Cuomo szerint az döntést más államok növekvő esetszámai, valamint a maszkviselésre és a társadalmi távolságtartásra vonatkozó szabályok túl lazán vétele indokolta.

Szakértők úgy vélik, a program nem csupán gazdasági és munkahely-megmentési szempontból fontos, hanem szebb és élhetőbb hellyé teszi New Yorkot. A városban egyébként hetvenegy Michelin-csillagos étterem található, és ezek a többnyire elegáns helyek is gyakran az al fresco mellett döntenek, ami elég rendhagyónak számít. Az éttermek mellett a múzeumok is zárva vannak még, de ez nem jelenti azt, hogy művészeti élmény nélkül maradnak az emberek, mert rengeteg ilyen jellegű programot kivittek a szabadba.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash, Pixabay)

covid-19 | 2021 | program | usa | hagyomány

FOLYTASD EZZEL

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Ezek Európa legjobb úti céljai, ha legurítanánk néhány korsó sört

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom