Close
Végre a New York-iak is élvezhetik szeretett toronyházukat

Végre a New York-iak is élvezhetik szeretett toronyházukat

A koronavírus felbukkanása előtti időkben New York egyik legkeresettebb célpontja volt Amerika kedvence, amely a héten ismét várja a dolgozóit, hogy július 20-án hivatalosan megnyithasson, és tökéleteshez közelítő igazi New York-élményt adhasson a felhők közelében. 

A város újranyitási fázisának negyedik szakaszában az Empire State Buildingre is hasonló korlátozások érvényesek, mint a többi intézményre, vagyis kötelezően meg kell tartani a távolságot – erre különféle helyeken felfestett feliratok figyelmeztetnek –, valamint kizárólag online előrefoglalással lehet jegyhez jutni.

Belépéskor testhőmérsékletet mérnek, a maszkviselés a vendégek mellett az alkalmazottaknak is kötelező.

Talán kicsit furcsán hangzik, de a majd nyolcvan százalékkal csökkentett kapacitással működő patinás épületben a turistaáradat elmaradásával rég látott esélyt kapnak a New York-iak, akik most nyugodtabb körülmények között élvezhetik a százkét emeletes toronyházat.

A korlátozások értelmében a reggel nyolc és este tizenegy óra közötti niytvatartási időben mindössze ötszáz vendéget fogadhat a jelentős felújításon átesett kilátórész, amely vadonatúj légszűrőrendszert és levegőtiszítő berendezéseket kapott. Az egészségügyi protokoll további részleteiről a hivatalos oldalon lehet tájékozódni.

Az Empire State Building New York egyik klasszikus épülete, Amerika nagyságának szimbóluma. Manhattan nem áll rosszul felhőkarcolókkal, de az 1931-ben átadott Empire State Building ma is kiemelkedik a tömegből, négy évtizeden át a világ legmagasabb épületeként jegyezték.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom