Close
Olyan étterem nyílik New Yorkban, hogy a panorámája is főfogás lehetne

Olyan étterem nyílik New Yorkban, hogy a panorámája is főfogás lehetne

Márciusban nem csupán egy újabb gigantikus felhőkarcolóval és egy századik emeleten kialakított üvegpadlós szuperkilátóval gazdagodik New York, hanem egy panorámaétteremmel is.

A Peak az általunk is bemutatott Edge fölött egy emelettel kap helyet a 30 Hudson Yards épületében.

Az Empire State Buildingnél és a Top of the Rocknál is magasabbra nyúló kilátó tavasztól jó eséllyel a város következő turistaattrakciója lesz, de a képeket látva a nyitás előtt álló étterem személyzetének sem kell attól tartania, hogy hiányosak maradnak a foglalásokat rögzítő exceltáblák cellái.

A felhőkarcolóban természetesen akadnak már kiváló éttermek, de a Peak alighanem mindegyiknél magasabb szintet képvisel majd – már csak azért is, mert a 101. emeletet foglalja el, és olyan 360 fokos panorámaélményt ad, hogy a vásárlók könyvét vélhetően akkor sem kéri el senki, ha netán elégedetlen a felszolgált étellel.

A David Rockwell által tervezett vendéglátóhely éttermi része telt ház esetén száztíz vendéget tud kiszolgálni, mellette egy negyvenöt férőhelyes koktélbárt és privát rendezvénytermet is berendeznek. A letisztult enteriőrt a márvány uralja, a hatalmas ablakok mögött felbukkanó New York-i pillanatképek pedig olyan hátteret adnak az étkezésekhez, amelyet elég nehéz lenne felülmúlni.

Chris Cryer séf a fenntarthatóságot szem előtt tartva állította össze az étlapot, ehhez mérten erős kapcsolatot alakított ki az alapanyagokat beszállító helyi halászokkal és a környékbeli gazdákkal.

A Peak honlapja szerint a hivatalos nyitásra március 12-éig kell várni, asztalt foglalni viszont már február 17-től lehet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Peak, Edge)

kilátás | nyitás | panoráma | hudson yards | új

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram