Close
Olyan étterem nyílik New Yorkban, hogy a panorámája is főfogás lehetne

Olyan étterem nyílik New Yorkban, hogy a panorámája is főfogás lehetne

Márciusban nem csupán egy újabb gigantikus felhőkarcolóval és egy századik emeleten kialakított üvegpadlós szuperkilátóval gazdagodik New York, hanem egy panorámaétteremmel is.

A Peak az általunk is bemutatott Edge fölött egy emelettel kap helyet a 30 Hudson Yards épületében.

Az Empire State Buildingnél és a Top of the Rocknál is magasabbra nyúló kilátó tavasztól jó eséllyel a város következő turistaattrakciója lesz, de a képeket látva a nyitás előtt álló étterem személyzetének sem kell attól tartania, hogy hiányosak maradnak a foglalásokat rögzítő exceltáblák cellái.

A felhőkarcolóban természetesen akadnak már kiváló éttermek, de a Peak alighanem mindegyiknél magasabb szintet képvisel majd – már csak azért is, mert a 101. emeletet foglalja el, és olyan 360 fokos panorámaélményt ad, hogy a vásárlók könyvét vélhetően akkor sem kéri el senki, ha netán elégedetlen a felszolgált étellel.

A David Rockwell által tervezett vendéglátóhely éttermi része telt ház esetén száztíz vendéget tud kiszolgálni, mellette egy negyvenöt férőhelyes koktélbárt és privát rendezvénytermet is berendeznek. A letisztult enteriőrt a márvány uralja, a hatalmas ablakok mögött felbukkanó New York-i pillanatképek pedig olyan hátteret adnak az étkezésekhez, amelyet elég nehéz lenne felülmúlni.

Chris Cryer séf a fenntarthatóságot szem előtt tartva állította össze az étlapot, ehhez mérten erős kapcsolatot alakított ki az alapanyagokat beszállító helyi halászokkal és a környékbeli gazdákkal.

A Peak honlapja szerint a hivatalos nyitásra március 12-éig kell várni, asztalt foglalni viszont már február 17-től lehet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Peak, Edge)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom