Close
Most már a fejjel lefelé fordított ház sem hiányzik New Yorkból

Most már a fejjel lefelé fordított ház sem hiányzik New Yorkból

Hogy New Yorkban bármi megtörténhet és tényleg semmin sem szabad meglepődni, azt jó ideje sejtjük, de egy fejjel lefelé fordított lakóházra azért nem számítottunk.

A területrendezési törvények kiskapuit rendre megtaláló ODA minden létező szabad helyet igyekszik kihasználni a hatalmas városban, legyen az akármilyen szűkös, vagy nehezen beépíthető placc.

Ismét találtak ilyet a város egyik legmodernebb negyedének központjában, a rengeteg új építésű házzal, valamint bárral, étteremmel és múzeummal felpumpált Lower East Side-on.

Egyik legújabb projektjében az ODA olyan szándékosan merész dizájnnal megálmodott épületet akart, ami évek múltán ikonikus státuszba léphet – ez lett végül a Norfolkban, a Delancey és a Rivington sarkán felhúzott fejjel lefelé fordított ultramodern ház.

Összesen harminc lakás található a meghökkentő épület tizenkét emeletén.

A harminchat méter magas, négyezer-hatszáz négyzetméteres lakóházat egy viszonylag keskeny telken voltak kénytelenek felépíteni, de szerencsére a felfelé terjeszkedéssel ezúttal sem volt gond.

Az ég helyett lefelé kúszó ház ezzel a megoldással nagyobb életteret kínál, és így többen élvezhetik a napfényt és a világosságot, valamint a város nyújtotta prémium panorámát, amihez a tetőtéren kialakított méretes terasz is hozzájárul.

Ami az apartmanokat illeti, padlótól mennyezetig érő kétszárnyú ablakok engedik be a napfényt, az alapot pedig tölgyfapadló jelenti. A hatalmas kádakkal felszerelt fürdőszobákban viszont a márvány vette át az uralmat.

Az előcsarnokba érkező vendégek és a lakók kandallóval díszített kávézóban ejtőzhetnek, az egyéb szolgáltatások közé fitneszterem, kerékpártároló és grillezőhely tartozik. A lakások árai hétszázezer és 6,7 millió dollár közötti áron mozognak.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: ODA)

fejjel lefelé | épület | lower east side | lakás | penthouse

FOLYTASD EZZEL

Mangó és beton ennyire még nem állt jól egymásnak mint ebben az indiai házban

Ez a magánrepülő fényűzőbb, mint egy ötcsillagos szálloda

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom