Close
Már lehet jegyeket venni New York tavasszal nyíló üvegpadlós szuperkilátójába

Már lehet jegyeket venni New York tavasszal nyíló üvegpadlós szuperkilátójába

A New York Edge magasabbra nyúlik az égben, mint az Empire State Building vagy a Top of the Rock.

Hivatalosan csak márciusban nyílik a metropolisz legújabb kilátója, de már most csodájára járnak.

Érthető, hiszen a 30 Hudson Yards felhőkarcoló századik emeletén kialakított Edge valószínűleg a világ egyik legnépszerűbb turisztikai attrakciója lesz.

Ennek legfőbb oka, hogy a háromszázharmincöt méter magasságban található szabadtéri kilátó üvegfelületeinek köszönhetően azt az érzést adja meg, mintha a semmi szélén állnánk, és úgy néznénk le a városra, Manhattanen túl egészen New Jersey-ig.

A hétezer-ötszáz négyzetméteres legfelső szintről azt mondta a Hudson Yards Experiences igazgatója, arra csábítja az embereket, hogy sétáljanak egyet az égben, méghozzá mindenféle akadálytól mentesen. Jason Horkin szerint az Edge név tökéletesen visszaadja az épület egyedi dizájnját és azt a semmihez sem hasonlítható érzést, hogy egy felhőkarcoló peremén állunk, és csupán üveg van a talpunk alatt.

A világ legmagasabb épületei közé kerülő Edge tetejére egy elképesztően gyors lifttel juthatnak majd fel a látogatók, akik a beszállást követően hatvan másodperc elteltével már New York háromszázhatvan fokos panorámájában gyönyörködhetnek. A topon éttermek, bárok, kávézók és rendezvényhelyszínek kapnak helyet.

A huszonnyolc hektáron elterülő 30 Hudson Yards egyébként az Államok legnagyobb, magántulajdonban lévő ingatlanprojektje. A komplexum a toronyházakon kívül üzletek, éttermek, közösségi terek és kertek, valamint előadóművészi helyszínek otthona.

A tervek szerint 2020. március 11-én nyitó csodakilátóba már vásárolhatóak belépőjegyek gyerekeknek harmincegy, felnötteknek harminchat dollártól, az árban egy emlékül szolgáló digitális fénykép is benne van.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: edgenyc.com)

FOLYTASD EZZEL
Ötven év után újra lesz szabadstrand a Római-parton!
Ezzel az öt tippel extrém hőségben is örömteli élmény lesz a túrázás
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom