Olyan étterem nyílik New Yorkban, hogy a panorámája is főfogás lehetne

Márciusban nem csupán egy újabb gigantikus felhőkarcolóval és egy századik emeleten kialakított üvegpadlós szuperkilátóval gazdagodik New York, hanem egy panorámaétteremmel is.

A Peak az általunk is bemutatott Edge fölött egy emelettel kap helyet a 30 Hudson Yards épületében.

Az Empire State Buildingnél és a Top of the Rocknál is magasabbra nyúló kilátó tavasztól jó eséllyel a város következő turistaattrakciója lesz, de a képeket látva a nyitás előtt álló étterem személyzetének sem kell attól tartania, hogy hiányosak maradnak a foglalásokat rögzítő exceltáblák cellái.

A felhőkarcolóban természetesen akadnak már kiváló éttermek, de a Peak alighanem mindegyiknél magasabb szintet képvisel majd – már csak azért is, mert a 101. emeletet foglalja el, és olyan 360 fokos panorámaélményt ad, hogy a vásárlók könyvét vélhetően akkor sem kéri el senki, ha netán elégedetlen a felszolgált étellel.

A David Rockwell által tervezett vendéglátóhely éttermi része telt ház esetén száztíz vendéget tud kiszolgálni, mellette egy negyvenöt férőhelyes koktélbárt és privát rendezvénytermet is berendeznek. A letisztult enteriőrt a márvány uralja, a hatalmas ablakok mögött felbukkanó New York-i pillanatképek pedig olyan hátteret adnak az étkezésekhez, amelyet elég nehéz lenne felülmúlni.

Chris Cryer séf a fenntarthatóságot szem előtt tartva állította össze az étlapot, ehhez mérten erős kapcsolatot alakított ki az alapanyagokat beszállító helyi halászokkal és a környékbeli gazdákkal.

A Peak honlapja szerint a hivatalos nyitásra március 12-éig kell várni, asztalt foglalni viszont már február 17-től lehet.

Ez is érdekelhet:
Szédületes lesz New York új, még épülő legmagasabb kilátója

Még legalább egy évet várni kell, hogy a világ ötödik legmagasabb szabadtéri kilátójáról nézzünk le New Yorkra.

(Fotók: Peak, Edge)

new york | látvány | étterem | új | manhattan | hudson yards

FOLYTASD EZZEL

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Aki szeret utazni, az semmiképp se hagyja ki ezt az eseményt!
Hirdetés