Gigantikus, világító libikókákat installáltak a New York-i Broadwayre

Ugye megvan a Joy Division ikonikus Unknown Pleasures címűmonokróm hullámokat formázó lemezborítója? Nos, a New York-i Broadwayre, egészen pontosan a divatnegyednek hívott Garnment District kellős közepére telepített óriási világító és zenélő libikókák elkészültét nagyban inspirálta ez a fontos grafika. 

Legalább ennyire nagy hatással volt a készítőire Steven Reich amerikai zeneszerző, aki gyakorlatilag a minimál hangzás atyja. Így együtt, a Joy Division-borító, a fények játéka és a minimál zene hozta össze a különleges, kevesebb mint egy hónapra installált urbánus játszóteret.

A Broadway egy háztömbnyi részét (37 és 38. utca) szépen le is zártak január 6-tól 31-ig, hogy a városlakók felhőtlenül szórakozhassanak a fagyos téli metropolisz pop-up vidámságközpontjában.

A hangos és fényes játékok azt szeretnék bemutatni, hogy az építészet akár hangot is tud közvetíteni, másrészt pár percnyi örömöt csalnak használóik arcára.

Akik például a munkából igyekeznek haza, vagy egy fárasztó nap után játszanának egyet.

Mivel mérleghintákról beszélünk, ezért a használathoz legalább két emberre van szükség (egyszerre négyen is felülhetnek), aki lehet persze barát, családtag, de a város lakóit ismerve, simán felkérnek egy szimpatikus idegent, hogy legyen a társuk néhány percre. Ezt a közösségteremtő, vagy legalábbis valós kapcsolódási pontot is erősítik a játékok.

Az Impulse névre hallgató projekt először 2016-ban mutatkozott be Montrealban egy expón, azóta pedig Bostonban és Chicagóban is járt már, de New York eddig kimaradt a szórásból.

Egészen extrém látvány, ahogy az óriási felhőkarcolók között megbújnak ezek a messziről csupán fénycsőnek tűnő építmények, melyek véletlenszerűen zenélnek: középállásban és akkor is, amikor átlendül a súlypont egyik oldalról a másikra.

A város természetesen imádja az újdonságot, és a legnagyobb örömmel libikókáznak a Broadwayen, a fényes és hangos játszótéren.

Ez is érdekelhet:

Már lehet jegyeket venni New York tavasszal nyíló üvegpadlós szuperkilátójába

Hivatalosan csak márciusban nyílik a metropolisz legújabb kilátója, de már most csodájára járnak.

(Fotók: Colossal)

urbánus játszótér | new york | joy division | mérleghinta | impulse

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom