Close
Gigantikus, világító libikókákat installáltak a New York-i Broadwayre

Gigantikus, világító libikókákat installáltak a New York-i Broadwayre

Ugye megvan a Joy Division ikonikus Unknown Pleasures címűmonokróm hullámokat formázó lemezborítója? Nos, a New York-i Broadwayre, egészen pontosan a divatnegyednek hívott Garnment District kellős közepére telepített óriási világító és zenélő libikókák elkészültét nagyban inspirálta ez a fontos grafika. 

Legalább ennyire nagy hatással volt a készítőire Steven Reich amerikai zeneszerző, aki gyakorlatilag a minimál hangzás atyja. Így együtt, a Joy Division-borító, a fények játéka és a minimál zene hozta össze a különleges, kevesebb mint egy hónapra installált urbánus játszóteret.

A Broadway egy háztömbnyi részét (37 és 38. utca) szépen le is zártak január 6-tól 31-ig, hogy a városlakók felhőtlenül szórakozhassanak a fagyos téli metropolisz pop-up vidámságközpontjában.

A hangos és fényes játékok azt szeretnék bemutatni, hogy az építészet akár hangot is tud közvetíteni, másrészt pár percnyi örömöt csalnak használóik arcára.

Akik például a munkából igyekeznek haza, vagy egy fárasztó nap után játszanának egyet.

Mivel mérleghintákról beszélünk, ezért a használathoz legalább két emberre van szükség (egyszerre négyen is felülhetnek), aki lehet persze barát, családtag, de a város lakóit ismerve, simán felkérnek egy szimpatikus idegent, hogy legyen a társuk néhány percre. Ezt a közösségteremtő, vagy legalábbis valós kapcsolódási pontot is erősítik a játékok.

Az Impulse névre hallgató projekt először 2016-ban mutatkozott be Montrealban egy expón, azóta pedig Bostonban és Chicagóban is járt már, de New York eddig kimaradt a szórásból.

Egészen extrém látvány, ahogy az óriási felhőkarcolók között megbújnak ezek a messziről csupán fénycsőnek tűnő építmények, melyek véletlenszerűen zenélnek: középállásban és akkor is, amikor átlendül a súlypont egyik oldalról a másikra.

A város természetesen imádja az újdonságot, és a legnagyobb örömmel libikókáznak a Broadwayen, a fényes és hangos játszótéren.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Colossal)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom