Close
A világ egyik leghíresebb virágosa újra szirmokkal borította New York utcáit

A világ egyik leghíresebb virágosa újra szirmokkal borította New York utcáit

Milliószor hallottuk már, hogy New York sosem alszik, de a koronavírus egy időre elaltatta az egész metropoliszt. A tömött metrókon senki sem közlekedett, a Times Square elnéptelenedett, a parkok kiürültek. Idő lesz, míg a világ legnyüzsgőbb városa felébred a rémálomból, de Lewis Miller művészetével máris azon van, hogy vidámságot és mosolyt csempésszen a lakók életébe. Ő mindezt virágok segítségével teszi, az éjszaka leple alatt.

A street art közel sem merül ki a falrajzokban. Lewis Miller virágos és gerilla street artist, aki több mint négy éve formálja időről időre a sosem unalmas New York-i utcaképet. Projektjeit úgy kezdte, hogy kukákat virágoztatott fel. Tudvalévő, hogy az amerikai városban kardinális probléma a szemétszállítás, különösen a legzsúfoltabb negyedekben, ahol napi szinten rendre óriási szemetes zsákok csúfítják az utcát és vonzzák a rágcsálókat, kártevőket. Hogy lehet mégis valami pozitívat kihozni ezekből a szemetesebb helyekből? Például virágok segítségével!

Miller sokszor segítőivel és több tízezer szál virággal a teherautójában indul útjára, hogy hajnalban dekoráljanak, és reggelre már valami meglepő és csodálatos várja a városlakókat.

Egy kuka, használaton kívül lévő telefonfülke, szobor, építési terület, jelzőlámpa, a kordonok is megihletik a művészt, akit kivétel nélkül mindenki imád New Yorkban.

Nagy rajongója például Bette Midler, de megannyi városi várja éjszakáról éjszakára, hogy hozzájuk közel is megjelenjenek a virágos installációk, melyekből most, a járvány miatt néptelenebb utcák egy kicsit kevesebbet kaptak. Éppen egy ideig… mert Lewis úgy határozott, hogy békeidőben is megérdemlik New York lakói a törődést, de most még nagyobb szükség van az esztétikailag kiemelkedő dolgokra.

Ugyanúgy éjjel indulnak útra, mint a koronavírus megjelenése előtt, és ugyanolyan lelkesedéssel díszítenek, mint akkor, amikor a vuhani esetek csak távoli rémhíreknek tűntek.

Érdemes Instagramon bekövetni a művészt, és vágyakozni rá, hogy egyszer majd mi is megtekinthessük élőben valamelyik művét!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Lewis Miller/Colossal)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom