Close
A világ egyik leghíresebb virágosa újra szirmokkal borította New York utcáit

A világ egyik leghíresebb virágosa újra szirmokkal borította New York utcáit

Milliószor hallottuk már, hogy New York sosem alszik, de a koronavírus egy időre elaltatta az egész metropoliszt. A tömött metrókon senki sem közlekedett, a Times Square elnéptelenedett, a parkok kiürültek. Idő lesz, míg a világ legnyüzsgőbb városa felébred a rémálomból, de Lewis Miller művészetével máris azon van, hogy vidámságot és mosolyt csempésszen a lakók életébe. Ő mindezt virágok segítségével teszi, az éjszaka leple alatt.

A street art közel sem merül ki a falrajzokban. Lewis Miller virágos és gerilla street artist, aki több mint négy éve formálja időről időre a sosem unalmas New York-i utcaképet. Projektjeit úgy kezdte, hogy kukákat virágoztatott fel. Tudvalévő, hogy az amerikai városban kardinális probléma a szemétszállítás, különösen a legzsúfoltabb negyedekben, ahol napi szinten rendre óriási szemetes zsákok csúfítják az utcát és vonzzák a rágcsálókat, kártevőket. Hogy lehet mégis valami pozitívat kihozni ezekből a szemetesebb helyekből? Például virágok segítségével!

Miller sokszor segítőivel és több tízezer szál virággal a teherautójában indul útjára, hogy hajnalban dekoráljanak, és reggelre már valami meglepő és csodálatos várja a városlakókat.

Egy kuka, használaton kívül lévő telefonfülke, szobor, építési terület, jelzőlámpa, a kordonok is megihletik a művészt, akit kivétel nélkül mindenki imád New Yorkban.

Nagy rajongója például Bette Midler, de megannyi városi várja éjszakáról éjszakára, hogy hozzájuk közel is megjelenjenek a virágos installációk, melyekből most, a járvány miatt néptelenebb utcák egy kicsit kevesebbet kaptak. Éppen egy ideig… mert Lewis úgy határozott, hogy békeidőben is megérdemlik New York lakói a törődést, de most még nagyobb szükség van az esztétikailag kiemelkedő dolgokra.

Ugyanúgy éjjel indulnak útra, mint a koronavírus megjelenése előtt, és ugyanolyan lelkesedéssel díszítenek, mint akkor, amikor a vuhani esetek csak távoli rémhíreknek tűntek.

Érdemes Instagramon bekövetni a művészt, és vágyakozni rá, hogy egyszer majd mi is megtekinthessük élőben valamelyik művét!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Lewis Miller/Colossal)

nagy sztori | new york | virágkötés | streetart | installáció

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram