A világ egyik leghíresebb virágosa újra szirmokkal borította New York utcáit

Milliószor hallottuk már, hogy New York sosem alszik, de a koronavírus egy időre elaltatta az egész metropoliszt. A tömött metrókon senki sem közlekedett, a Times Square elnéptelenedett, a parkok kiürültek. Idő lesz, míg a világ legnyüzsgőbb városa felébred a rémálomból, de Lewis Miller művészetével máris azon van, hogy vidámságot és mosolyt csempésszen a lakók életébe. Ő mindezt virágok segítségével teszi, az éjszaka leple alatt.

A street art közel sem merül ki a falrajzokban. Lewis Miller virágos és gerilla street artist, aki több mint négy éve formálja időről időre a sosem unalmas New York-i utcaképet. Projektjeit úgy kezdte, hogy kukákat virágoztatott fel. Tudvalévő, hogy az amerikai városban kardinális probléma a szemétszállítás, különösen a legzsúfoltabb negyedekben, ahol napi szinten rendre óriási szemetes zsákok csúfítják az utcát és vonzzák a rágcsálókat, kártevőket. Hogy lehet mégis valami pozitívat kihozni ezekből a szemetesebb helyekből? Például virágok segítségével!

Miller sokszor segítőivel és több tízezer szál virággal a teherautójában indul útjára, hogy hajnalban dekoráljanak, és reggelre már valami meglepő és csodálatos várja a városlakókat.

Egy kuka, használaton kívül lévő telefonfülke, szobor, építési terület, jelzőlámpa, a kordonok is megihletik a művészt, akit kivétel nélkül mindenki imád New Yorkban.

Nagy rajongója például Bette Midler, de megannyi városi várja éjszakáról éjszakára, hogy hozzájuk közel is megjelenjenek a virágos installációk, melyekből most, a járvány miatt néptelenebb utcák egy kicsit kevesebbet kaptak. Éppen egy ideig... mert Lewis úgy határozott, hogy békeidőben is megérdemlik New York lakói a törődést, de most még nagyobb szükség van az esztétikailag kiemelkedő dolgokra.

Ugyanúgy éjjel indulnak útra, mint a koronavírus megjelenése előtt, és ugyanolyan lelkesedéssel díszítenek, mint akkor, amikor a vuhani esetek csak távoli rémhíreknek tűntek.

Érdemes Instagramon bekövetni a művészt, és vágyakozni rá, hogy egyszer majd mi is megtekinthessük élőben valamelyik művét!

Ez is érdekelhet:

Ilyen az El Camino, amit New York utcáin jártak be

Van egy ember, aki elhatározta, hogy fogja magát, és bejárja New York városának összes utcáját. Maradéktalanul, és kvázi rögzítve az élményeket.

(Fotók: Lewis Miller/Colossal)

lewis miller | nagy sztori | virágos | virágok | streetart

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom