Close
A világ egyik leghíresebb virágosa újra szirmokkal borította New York utcáit

A világ egyik leghíresebb virágosa újra szirmokkal borította New York utcáit

Milliószor hallottuk már, hogy New York sosem alszik, de a koronavírus egy időre elaltatta az egész metropoliszt. A tömött metrókon senki sem közlekedett, a Times Square elnéptelenedett, a parkok kiürültek. Idő lesz, míg a világ legnyüzsgőbb városa felébred a rémálomból, de Lewis Miller művészetével máris azon van, hogy vidámságot és mosolyt csempésszen a lakók életébe. Ő mindezt virágok segítségével teszi, az éjszaka leple alatt.

A street art közel sem merül ki a falrajzokban. Lewis Miller virágos és gerilla street artist, aki több mint négy éve formálja időről időre a sosem unalmas New York-i utcaképet. Projektjeit úgy kezdte, hogy kukákat virágoztatott fel. Tudvalévő, hogy az amerikai városban kardinális probléma a szemétszállítás, különösen a legzsúfoltabb negyedekben, ahol napi szinten rendre óriási szemetes zsákok csúfítják az utcát és vonzzák a rágcsálókat, kártevőket. Hogy lehet mégis valami pozitívat kihozni ezekből a szemetesebb helyekből? Például virágok segítségével!

Miller sokszor segítőivel és több tízezer szál virággal a teherautójában indul útjára, hogy hajnalban dekoráljanak, és reggelre már valami meglepő és csodálatos várja a városlakókat.

Egy kuka, használaton kívül lévő telefonfülke, szobor, építési terület, jelzőlámpa, a kordonok is megihletik a művészt, akit kivétel nélkül mindenki imád New Yorkban.

Nagy rajongója például Bette Midler, de megannyi városi várja éjszakáról éjszakára, hogy hozzájuk közel is megjelenjenek a virágos installációk, melyekből most, a járvány miatt néptelenebb utcák egy kicsit kevesebbet kaptak. Éppen egy ideig… mert Lewis úgy határozott, hogy békeidőben is megérdemlik New York lakói a törődést, de most még nagyobb szükség van az esztétikailag kiemelkedő dolgokra.

Ugyanúgy éjjel indulnak útra, mint a koronavírus megjelenése előtt, és ugyanolyan lelkesedéssel díszítenek, mint akkor, amikor a vuhani esetek csak távoli rémhíreknek tűntek.

Érdemes Instagramon bekövetni a művészt, és vágyakozni rá, hogy egyszer majd mi is megtekinthessük élőben valamelyik művét!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Lewis Miller/Colossal)

installáció | nagy sztori | streetart | lewis miller | virágkötés

FOLYTASD EZZEL

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Ez az utazók kedvenc légitársasága az idén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom