Íme kilenc aranyszabály a tökéletes házi hamburgerért

A legendás Anthony Bourdain tudta, mitől lesz páratlan a húspogácsa, ha egy buciba kerül. Elővettük hát egy régi interjúját, amit a három évvel ezelőtt elhunyt szakács a Tech Insider-nek adott, és összegyűjtöttünk kilenc szabályt, amit a séf szerint be kell tartani a tökéletes hamburgerért.

Ne bonyolítsuk túl!

Minden plusz alapanyagnál gondolkodjuk el azon, hogy tényleg jobbá teszi a klasszikus ételt? Vagy csak azért tennénk bele, hogy lenyűgözzük vagy meghökkentsük vendégeinket?

Használjunk burgonyás bucit!

Keressünk olyan receptet, amely burgonya hozzáadásával készül, hiszen így a hamburgerzsemle hosszabb ideig friss, puha maradhat, és a grillen is finomabban megpirítható!

Süssünk "egy darab jól ledarált, jó minőségű marhahúst!"

Vagy használhatunk két, kissé összenyomott, laposabb húspogácsát is egymásra rakva.

Ne féljünk a megolvadó sajttól!

Bourdain imádta a kéksajtos hamburgert, de mint minden ételnél, itt is kompromisszumokat kellett kötnie.

Egy kézzel meg kell tudni enni a hamburgert

"Szeretem a salátát egy hamburgerben, talán még a paradicsom is jó – mondja Bourdain. – De szerkezetileg megnehezíti az étkezést. Egy hamburger akkor jó, ha képesek vagyunk egy kézzel elfogyasztani."

Használhatunk ketchupot, esetleg majonézt

"Személy szerint helyeslem a ketchupot egy hamburgerben, talán a majonézt is, ha ragaszkodsz hozzá, de mielőtt belenyomod, kérdezd meg újra magadtól: jobb lesz így az ételem?"

Mérnöki precizitás az összeállításánál

"Tudod, a hamburger egy szép étel. Ha a fele kilóg, na az nem szép."

Felejtsük el a szalonnát!

Mielőtt bacont teszel a hamburgerbe, ismét tedd fel a kérdést: jobb lesz tőle az ételem? Talán... – ez lehet a jó válasz. De Bourdain véleménye szerint a szalonna felboríthatja a hamburger egyensúlyát, ezért inkább mellőzzük a használatát!

Ne készítsünk túl nehezen fogyasztható hamburgert!

"Azt hiszem, az egyik legnagyobb bűn az, hogy sokan olyan hamburgert készítenek, amelyet nehéz megenni. Ahol a buci és a hús aránya nem tökéletes; ahol vagy túl zsíros, vagy nem elég zsíros a hús; vagy egyszerűen a többi átkozott alapanyag nem tartja úgy össze, ahogy Isten kitalálta."

Ahogy egyre melegszik az idő, úgy vesszük elő mind szívesebben a kerti grillt. Mutatunk három elképesztő receptet, ami méltó arra, hogy megnyissa ezt a rendhagyó a BBQ-szezont.

(Fotók: Getty Images)

nagy sztori | tippek | hamburger | tökéletes | séf

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom