Close
Íme kilenc aranyszabály a tökéletes házi hamburgerért

Íme kilenc aranyszabály a tökéletes házi hamburgerért

A legendás Anthony Bourdain tudta, mitől lesz páratlan a húspogácsa, ha egy buciba kerül. Elővettük hát egy régi interjúját, amit a három évvel ezelőtt elhunyt szakács a Tech Insider-nek adott, és összegyűjtöttünk kilenc szabályt, amit a séf szerint be kell tartani a tökéletes hamburgerért.

Ne bonyolítsuk túl!

Minden plusz alapanyagnál gondolkodjuk el azon, hogy tényleg jobbá teszi a klasszikus ételt? Vagy csak azért tennénk bele, hogy lenyűgözzük vagy meghökkentsük vendégeinket?

Használjunk burgonyás bucit!

Keressünk olyan receptet, amely burgonya hozzáadásával készül, hiszen így a hamburgerzsemle hosszabb ideig friss, puha maradhat, és a grillen is finomabban megpirítható!

Süssünk „egy darab jól ledarált, jó minőségű marhahúst!”

Vagy használhatunk két, kissé összenyomott, laposabb húspogácsát is egymásra rakva.

Ne féljünk a megolvadó sajttól!

Bourdain imádta a kéksajtos hamburgert, de mint minden ételnél, itt is kompromisszumokat kellett kötnie.

Egy kézzel meg kell tudni enni a hamburgert

„Szeretem a salátát egy hamburgerben, talán még a paradicsom is jó – mondja Bourdain. – De szerkezetileg megnehezíti az étkezést. Egy hamburger akkor jó, ha képesek vagyunk egy kézzel elfogyasztani.”

Használhatunk ketchupot, esetleg majonézt

„Személy szerint helyeslem a ketchupot egy hamburgerben, talán a majonézt is, ha ragaszkodsz hozzá, de mielőtt belenyomod, kérdezd meg újra magadtól: jobb lesz így az ételem?”

Mérnöki precizitás az összeállításánál

„Tudod, a hamburger egy szép étel. Ha a fele kilóg, na az nem szép.”

Felejtsük el a szalonnát!

Mielőtt bacont teszel a hamburgerbe, ismét tedd fel a kérdést: jobb lesz tőle az ételem? Talán… – ez lehet a jó válasz. De Bourdain véleménye szerint a szalonna felboríthatja a hamburger egyensúlyát, ezért inkább mellőzzük a használatát!

Ne készítsünk túl nehezen fogyasztható hamburgert!

„Azt hiszem, az egyik legnagyobb bűn az, hogy sokan olyan hamburgert készítenek, amelyet nehéz megenni. Ahol a buci és a hús aránya nem tökéletes; ahol vagy túl zsíros, vagy nem elég zsíros a hús; vagy egyszerűen a többi átkozott alapanyag nem tartja úgy össze, ahogy Isten kitalálta.”

Ahogy egyre melegszik az idő, úgy vesszük elő mind szívesebben a kerti grillt. Mutatunk három elképesztő receptet, ami méltó arra, hogy megnyissa ezt a rendhagyó a BBQ-szezont.

(Fotók: Getty Images)

trükkök | séf | anthony bourdain | tökéletes | recept

FOLYTASD EZZEL

Rendhagyó kártyapartin mutatta be teljes programját a harmadik Liszt Ünnep

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram