Close
Készíts úgy BBQ csirkeszárnyat, ahogyan Jamie Oliver!

Készíts úgy BBQ csirkeszárnyat, ahogyan Jamie Oliver!

Mást, ha akarnánk se tudnánk hozzátenni. 

A ropogósra sült csirkeszárnyak kulcsa a tökéletes fűszerezés, a gondos pácolás és az extra füstösség – legalábbis Jamie Oliver sztárszakács szerint. Ha pedig ő mondja, higgyük is el neki, és készítsük el az ő szuperegyszerű, extraízes, gyömbéres-mézes változatát, ami garantáltan megkoronázza majd az idei grillszezonunk véghajráját!

Hozzávalók:
  • 24 szép nagy csirkeszárny
  • 5 szál újhagyma
  • 1 chili
  • 5 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • kb. 2 centiméteres gyömbérdarab
  • 5 ág friss kakukkfű
Elkészítés:

1. Elsőként készítsük el a marinádot! Szeleteljük finomra az újhagymát és a chilit, egy tálban keverjük össze a mézzel és a szójaszósszal! Hámozzuk meg, majd reszeljük bele a gyömbért, és szórjuk a masszánkhoz a kakukkfű apró leveleit! Keverjük össze alaposan!

2. A csirkeszárnyakat sorakoztassuk egy nagy, laposabb edénybe, öntsük rá a marinádot úgy, hogy mindegyik húsdarabra jusson belőle! Fedjük le a tálat, és tegyük a hűtőbe pácolni egy teljes napra!

3. Mielőtt elkezdjük sütni a grillen a csirkeszárnyakat, vegyük ki a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre felmelegedni!

4. A húsokat forró grillen vagy sütőlapon 15–20 percig sütjük, amíg a tetejükön a mézes marinád teljesen meg nem karamellizálódik. Sütés közben gyakran fordítsuk meg, hogy ne égjen meg, de egyenletesen átsüljön!

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
A koktél, ami több mint egy női név
Rejtélyes bejárat a "gasztronómia szentélyébe" – Nyit Rácz Jenő első étterme
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom