Készíts úgy BBQ csirkeszárnyat, ahogyan Jamie Oliver!

Mást, ha akarnánk se tudnánk hozzátenni. 

A ropogósra sült csirkeszárnyak kulcsa a tökéletes fűszerezés, a gondos pácolás és az extra füstösség – legalábbis Jamie Oliver sztárszakács szerint. Ha pedig ő mondja, higgyük is el neki, és készítsük el az ő szuperegyszerű, extraízes, gyömbéres-mézes változatát, ami garantáltan megkoronázza majd az idei grillszezonunk véghajráját!

Hozzávalók:
  • 24 szép nagy csirkeszárny
  • 5 szál újhagyma
  • 1 chili
  • 5 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • kb. 2 centiméteres gyömbérdarab
  • 5 ág friss kakukkfű
Elkészítés:

1. Elsőként készítsük el a marinádot! Szeleteljük finomra az újhagymát és a chilit, egy tálban keverjük össze a mézzel és a szójaszósszal! Hámozzuk meg, majd reszeljük bele a gyömbért, és szórjuk a masszánkhoz a kakukkfű apró leveleit! Keverjük össze alaposan!

2. A csirkeszárnyakat sorakoztassuk egy nagy, laposabb edénybe, öntsük rá a marinádot úgy, hogy mindegyik húsdarabra jusson belőle! Fedjük le a tálat, és tegyük a hűtőbe pácolni egy teljes napra!

3. Mielőtt elkezdjük sütni a grillen a csirkeszárnyakat, vegyük ki a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre felmelegedni!

4. A húsokat forró grillen vagy sütőlapon 15–20 percig sütjük, amíg a tetejükön a mézes marinád teljesen meg nem karamellizálódik. Sütés közben gyakran fordítsuk meg, hogy ne égjen meg, de egyenletesen átsüljön!

Ez is érdekelhet:
Egy egyszerű, de annál finomabb recept azoknak, akik nem bírják a főzelékeket

A rossz beidegződések ideje lejárt, mutatunk egy tizenöt perc alatt elkészíthető, ízletes egytálételt.

recept | elkészítés | jamie oliver | csirkeszárny | BBQ | hozzávalók

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ilyen a „havas mindfulness”, avagy 5+1 út a belső békéhez télen
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom