Close
Készíts úgy BBQ csirkeszárnyat, ahogyan Jamie Oliver!

Készíts úgy BBQ csirkeszárnyat, ahogyan Jamie Oliver!

Mást, ha akarnánk se tudnánk hozzátenni. 

A ropogósra sült csirkeszárnyak kulcsa a tökéletes fűszerezés, a gondos pácolás és az extra füstösség – legalábbis Jamie Oliver sztárszakács szerint. Ha pedig ő mondja, higgyük is el neki, és készítsük el az ő szuperegyszerű, extraízes, gyömbéres-mézes változatát, ami garantáltan megkoronázza majd az idei grillszezonunk véghajráját!

Hozzávalók:

  • 24 szép nagy csirkeszárny
  • 5 szál újhagyma
  • 1 chili
  • 5 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • kb. 2 centiméteres gyömbérdarab
  • 5 ág friss kakukkfű

Elkészítés:

1. Elsőként készítsük el a marinádot! Szeleteljük finomra az újhagymát és a chilit, egy tálban keverjük össze a mézzel és a szójaszósszal! Hámozzuk meg, majd reszeljük bele a gyömbért, és szórjuk a masszánkhoz a kakukkfű apró leveleit! Keverjük össze alaposan!

2. A csirkeszárnyakat sorakoztassuk egy nagy, laposabb edénybe, öntsük rá a marinádot úgy, hogy mindegyik húsdarabra jusson belőle! Fedjük le a tálat, és tegyük a hűtőbe pácolni egy teljes napra!

3. Mielőtt elkezdjük sütni a grillen a csirkeszárnyakat, vegyük ki a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre felmelegedni!

4. A húsokat forró grillen vagy sütőlapon 15–20 percig sütjük, amíg a tetejükön a mézes marinád teljesen meg nem karamellizálódik. Sütés közben gyakran fordítsuk meg, hogy ne égjen meg, de egyenletesen átsüljön!

Ez is érdekelhet:

jamie oliver | hozzávalók | recept | BBQ | sztárszakács

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram