A legendás Anthony Bourdain tudta, mitől lesz páratlan a húspogácsa, ha egy buciba kerül. Elővettük hát egy régi interjúját, amit a három évvel ezelőtt elhunyt szakács a Tech Insider-nek adott, és összegyűjtöttünk kilenc szabályt, amit a séf szerint be kell tartani a tökéletes hamburgerért.
Ne bonyolítsuk túl!
Minden plusz alapanyagnál gondolkodjuk el azon, hogy tényleg jobbá teszi a klasszikus ételt? Vagy csak azért tennénk bele, hogy lenyűgözzük vagy meghökkentsük vendégeinket?
Használjunk burgonyás bucit!
Keressünk olyan receptet, amely burgonya hozzáadásával készül, hiszen így a hamburgerzsemle hosszabb ideig friss, puha maradhat, és a grillen is finomabban megpirítható!
Süssünk "egy darab jól ledarált, jó minőségű marhahúst!"
Vagy használhatunk két, kissé összenyomott, laposabb húspogácsát is egymásra rakva.
Ne féljünk a megolvadó sajttól!
Bourdain imádta a kéksajtos hamburgert, de mint minden ételnél, itt is kompromisszumokat kellett kötnie.
Egy kézzel meg kell tudni enni a hamburgert
"Szeretem a salátát egy hamburgerben, talán még a paradicsom is jó – mondja Bourdain. – De szerkezetileg megnehezíti az étkezést. Egy hamburger akkor jó, ha képesek vagyunk egy kézzel elfogyasztani."
Használhatunk ketchupot, esetleg majonézt
"Személy szerint helyeslem a ketchupot egy hamburgerben, talán a majonézt is, ha ragaszkodsz hozzá, de mielőtt belenyomod, kérdezd meg újra magadtól: jobb lesz így az ételem?"
Mérnöki precizitás az összeállításánál
"Tudod, a hamburger egy szép étel. Ha a fele kilóg, na az nem szép."
Felejtsük el a szalonnát!
Mielőtt bacont teszel a hamburgerbe, ismét tedd fel a kérdést: jobb lesz tőle az ételem? Talán... – ez lehet a jó válasz. De Bourdain véleménye szerint a szalonna felboríthatja a hamburger egyensúlyát, ezért inkább mellőzzük a használatát!
Ne készítsünk túl nehezen fogyasztható hamburgert!
"Azt hiszem, az egyik legnagyobb bűn az, hogy sokan olyan hamburgert készítenek, amelyet nehéz megenni. Ahol a buci és a hús aránya nem tökéletes; ahol vagy túl zsíros, vagy nem elég zsíros a hús; vagy egyszerűen a többi átkozott alapanyag nem tartja úgy össze, ahogy Isten kitalálta."
Ahogy egyre melegszik az idő, úgy vesszük elő mind szívesebben a kerti grillt. Mutatunk három elképesztő receptet, ami méltó arra, hogy megnyissa ezt a rendhagyó a BBQ-szezont.
(Fotók: Getty Images)
tippek | recept | nagy sztori | trükkök | hamburger | tökéletes
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!