Close
Hét kiegészítő, amivel kimaxolhatod a grillezést

Hét kiegészítő, amivel kimaxolhatod a grillezést

A május egyet jelent a grillszezon kezdetével. Az első nagy sütögetés előtt azonban érdemes körbenéznünk, minden eszközünk rendelkezésre áll-e ahhoz, hogy fejedelmi barbecue-partit csaphassunk a kertben vagy az erkélyen. Összegyűjtöttünk hét olyan kiegészítőt, ami nélkül nem érdemes nekiállni a sütögetésnek.

Acél grillfogó

Ahhoz, hogy a rácson a húsokat és a zöldségeket át tudjuk forgatni, megfelelő hosszúságú és biztonságos kialakítású, rozsdamentes acél grillfogóra van szükség.

Ezek előnye, hogy egyrészről ellenállnak a magas hőmérsékletnek, másrészről pedig könnyen tisztíthatók.

Grillgyújtó kémény

Ha az elektromos grill helyett a klasszikus változatot használjuk, nagy gondot kell fordítanunk a tökéletes parázs előállítására.

Ebben nyújt hatalmas segítséget a grillgyújtó kémény, hiszen felgyorsítja a szén égését, így pillanatok alatt végzünk az előkészítő feladatokkal.

Ecsetek

A húsok, báránybordák, zöldségek grillezésekor elengedhetetlenek az ecsetek, amelyek segítségével a fűszerolajos pácot könnyedén fel tudjuk vinni a felületekre.

Jó választás lehet a szilikonecset, egyértelmű előnye a könnyű tisztíthatóság, de hagyományos ecsettel is dolgozhatunk, amellyel több pácot tudunk egyenletesen rákenni a sülő ételekre.

Húshőmérő

A digitális kijelzőjű húshőmérők jó szolgálatot tesznek a hamburgerek és a steakek elkészítése során. Nincs más dolgunk, mint hogy elhelyezzük a hőmérőt a hús közepében, és sütés közben figyelemmel kövessük a hőmérsékletének alakulását.

Eltérő hőfok elérése szükséges ugyanis a hús belsejében ahhoz, hogy késznek nyilváníthassuk. A fő szabály szerint a maghőmérséklet sertés és baromfi esetében 75-80 Celsius-fok, a steakeknél pedig angolosra sült esetén 52 fok, mediumnál 60 fok, teljesen átsült változatnál pedig 75-80 fok.

Tapadásmentes grillező lap

A grillbetét számos méretben kapható, minden grilltípushoz megtalálhatjuk a hozzá illő változatot.

Ráadásul nem kell hozzá speciális grillkialakítás sem, hiszen egyetlen mozdulattal ráhelyezhető a rácsra.

A tapadásmentes lap előnye, hogy a kisebb zöldségeket, halakat sokkal könnyebben meg lehet sütni rajta, sőt, akár még gíroszhús előállítására is alkalmas.

Nyárs

Az egyik legnépszerűbb grillétel a saslik, amelyhez az alapanyagokat valamilyen nyársra tűzzük fel, hogy aztán ráhelyezve a rácsra rövid idő alatt meg is süljön.

A nyársak megvásárolhatók bambuszból is, érdemes azonban acélváltozatokat beszerezni, hiszen ezek újrafelhasználhatók, strapabírók és masszívak, így hosszú ideig jó szolgálatot tehetnek.

Pizzakő

A legtöbb pizzakő a tapadásmentes laphoz hasonlóan egyszerűen ráhelyezhető a grillrácsra.

Előnye abban rejlik, hogy a pizzakő felszívja a nedvességet, így tökéletesen átsült, ropogós héjú pizzák készíthetők rajta.

Lépjünk túl a krumpli-rizs-kenyér hármason, és adjunk ötletes köreteket a grillezett húsok és sajtok mellé! Nemcsak a vendégek örülnek majd, de a grillpartik után megmaradhatnak a repertoárban ezek az ízletes és kímélő köretek, melyek akár főételként is megállják a helyüket. Fűszeresek, savasak, édesek, és remekül illenek a faszénen grillezett húsokhoz.

(Fotók: Getty Images)

eszközök | grillezés | tippek | BBQ | használat

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom