Close
Hét kiegészítő, amivel kimaxolhatod a grillezést

Hét kiegészítő, amivel kimaxolhatod a grillezést

A május egyet jelent a grillszezon kezdetével. Az első nagy sütögetés előtt azonban érdemes körbenéznünk, minden eszközünk rendelkezésre áll-e ahhoz, hogy fejedelmi barbecue-partit csaphassunk a kertben vagy az erkélyen. Összegyűjtöttünk hét olyan kiegészítőt, ami nélkül nem érdemes nekiállni a sütögetésnek.

Acél grillfogó

Ahhoz, hogy a rácson a húsokat és a zöldségeket át tudjuk forgatni, megfelelő hosszúságú és biztonságos kialakítású, rozsdamentes acél grillfogóra van szükség.

Ezek előnye, hogy egyrészről ellenállnak a magas hőmérsékletnek, másrészről pedig könnyen tisztíthatók.

Grillgyújtó kémény

Ha az elektromos grill helyett a klasszikus változatot használjuk, nagy gondot kell fordítanunk a tökéletes parázs előállítására.

Ebben nyújt hatalmas segítséget a grillgyújtó kémény, hiszen felgyorsítja a szén égését, így pillanatok alatt végzünk az előkészítő feladatokkal.

Ecsetek

A húsok, báránybordák, zöldségek grillezésekor elengedhetetlenek az ecsetek, amelyek segítségével a fűszerolajos pácot könnyedén fel tudjuk vinni a felületekre.

Jó választás lehet a szilikonecset, egyértelmű előnye a könnyű tisztíthatóság, de hagyományos ecsettel is dolgozhatunk, amellyel több pácot tudunk egyenletesen rákenni a sülő ételekre.

Húshőmérő

A digitális kijelzőjű húshőmérők jó szolgálatot tesznek a hamburgerek és a steakek elkészítése során. Nincs más dolgunk, mint hogy elhelyezzük a hőmérőt a hús közepében, és sütés közben figyelemmel kövessük a hőmérsékletének alakulását.

Eltérő hőfok elérése szükséges ugyanis a hús belsejében ahhoz, hogy késznek nyilváníthassuk. A fő szabály szerint a maghőmérséklet sertés és baromfi esetében 75-80 Celsius-fok, a steakeknél pedig angolosra sült esetén 52 fok, mediumnál 60 fok, teljesen átsült változatnál pedig 75-80 fok.

Tapadásmentes grillező lap

A grillbetét számos méretben kapható, minden grilltípushoz megtalálhatjuk a hozzá illő változatot.

Ráadásul nem kell hozzá speciális grillkialakítás sem, hiszen egyetlen mozdulattal ráhelyezhető a rácsra.

A tapadásmentes lap előnye, hogy a kisebb zöldségeket, halakat sokkal könnyebben meg lehet sütni rajta, sőt, akár még gíroszhús előállítására is alkalmas.

Nyárs

Az egyik legnépszerűbb grillétel a saslik, amelyhez az alapanyagokat valamilyen nyársra tűzzük fel, hogy aztán ráhelyezve a rácsra rövid idő alatt meg is süljön.

A nyársak megvásárolhatók bambuszból is, érdemes azonban acélváltozatokat beszerezni, hiszen ezek újrafelhasználhatók, strapabírók és masszívak, így hosszú ideig jó szolgálatot tehetnek.

Pizzakő

A legtöbb pizzakő a tapadásmentes laphoz hasonlóan egyszerűen ráhelyezhető a grillrácsra.

Előnye abban rejlik, hogy a pizzakő felszívja a nedvességet, így tökéletesen átsült, ropogós héjú pizzák készíthetők rajta.

Lépjünk túl a krumpli-rizs-kenyér hármason, és adjunk ötletes köreteket a grillezett húsok és sajtok mellé! Nemcsak a vendégek örülnek majd, de a grillpartik után megmaradhatnak a repertoárban ezek az ízletes és kímélő köretek, melyek akár főételként is megállják a helyüket. Fűszeresek, savasak, édesek, és remekül illenek a faszénen grillezett húsokhoz.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Így készíthetünk otthon tökéletes steaket a sztárszakácsok szerint
Véget ért a repterek szabadrablása az új élelmiszerárazási szabályok miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom