Close
Ha már unod a kilátásodat, nézd meg másokét!

Ha már unod a kilátásodat, nézd meg másokét!

Abszolút érthető, ha a lassan egy éve tartó otthonmaradás után elegünk lesz az ablakunk nyújtotta kilátásból, vagy az már nem ad kellő inspirációt – kivéve talán akkor, ha mondjuk a Balatont vagy a havas tetejű hazai hegyek valamelyikét pillantjuk meg reggelente ébredés után. A kevésbé szerencséseknek egy weboldal kínál új perspektívát. 

A karanténprojektként indult WindowSwap egy házaspár ötlete. Sonali Ranjit és Vaishnav Balasubramaniam akkor találta ki, amikor egy barátokkal folytatott online csevely alkalmával megmutatták egymásnak a lakásukból látható panorámát. Az események aztán felgyorsultak, kisvártatva már bárki elküldhette saját kilátását az időközben nyilvánossá vált platformra.

A tavaly nyáron elindított WindowSwaphez most is lehet csatlakozni: mindössze egy kettő-tíz perces videót kell feltölteni az ablakunkból vagy az erkélyünkről látható kilátásról, aztán elküldeni a megadott e-mail címre.

A házaspár az összes beérkezett felvételt megnézi, és nem is válogat köztük, mert úgy vannak vele, hogy ami az egyik ember számára unalmasnak vagy átlagosnak tűnhet, könnyen lehet, hogy másnak élményt jelent.

A program nemcsak földrajzi értelemben segít egy kicsit kiszakadni a négy fal közül, hanem a felhasználók beszélgethetnek is egymással, továbbá az otthonokban elrejtett apró nyomok alapján kitalálhatják, melyik országból vagy városból látható az adott panoráma.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: EuroNews, fotók: Unsplash)

projekt | panoráma | online | ablak | kilátás

FOLYTASD EZZEL

Tíz tipp, hogy túléld a karácsonyi őrületet

Bob Dylan jól átverte a rajongóit legújabb könyvében, de ők mégis rájöttek a csalásra

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram