Close
Ha már unod a kilátásodat, nézd meg másokét!

Ha már unod a kilátásodat, nézd meg másokét!

Abszolút érthető, ha a lassan egy éve tartó otthonmaradás után elegünk lesz az ablakunk nyújtotta kilátásból, vagy az már nem ad kellő inspirációt – kivéve talán akkor, ha mondjuk a Balatont vagy a havas tetejű hazai hegyek valamelyikét pillantjuk meg reggelente ébredés után. A kevésbé szerencséseknek egy weboldal kínál új perspektívát. 

A karanténprojektként indult WindowSwap egy házaspár ötlete. Sonali Ranjit és Vaishnav Balasubramaniam akkor találta ki, amikor egy barátokkal folytatott online csevely alkalmával megmutatták egymásnak a lakásukból látható panorámát. Az események aztán felgyorsultak, kisvártatva már bárki elküldhette saját kilátását az időközben nyilvánossá vált platformra.

A tavaly nyáron elindított WindowSwaphez most is lehet csatlakozni: mindössze egy kettő-tíz perces videót kell feltölteni az ablakunkból vagy az erkélyünkről látható kilátásról, aztán elküldeni a megadott e-mail címre.

A házaspár az összes beérkezett felvételt megnézi, és nem is válogat köztük, mert úgy vannak vele, hogy ami az egyik ember számára unalmasnak vagy átlagosnak tűnhet, könnyen lehet, hogy másnak élményt jelent.

A program nemcsak földrajzi értelemben segít egy kicsit kiszakadni a négy fal közül, hanem a felhasználók beszélgethetnek is egymással, továbbá az otthonokban elrejtett apró nyomok alapján kitalálhatják, melyik országból vagy városból látható az adott panoráma.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: EuroNews, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Nem hiszed el, mennyit fog valaki egyetlen Bob Dylan-dalért fizetni
Valami egészen kivételes dologban gyönyörködhetünk az égen május utolsó napján
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom