Close
Ha van amerikai álom, akkor ez a Los Angeles-i luxusvilla biztosan az

Ha van amerikai álom, akkor ez a Los Angeles-i luxusvilla biztosan az

Ez a luxusrezidencia még Hollywood nem apró mércéjéhez képest is az egekbe emeli a magaséletet.

Elhúzható falak és számos terasz tartozik ehhez a lélegzetelállító kaliforniai villához, mely Nyugat-Hollywood egyik legprominensebb részén, a Sunset Strip fölött épült. A háromemeletes luxusvilláról Los Angelesen túl San Gabriel hegyeire és a Csendes-óceánra tekinthet szerencsés tulajdonosa, egy pénzügyi szektorban dolgozó férfi.

Mivel a tulajdonos nagyon szereti az extrém sportokat, az Olson Kundig építésziroda nem egy kalandos és izgalmas megoldást tervezett a házba. Ilyenek például az eltolható falakkal változtatható terek, a meglepő színhasználatok (a sötét fémtől a mézszínű faburkolatokon át a rikító narancssárga bejárati ajtóig) és a nappali „guillotine” ablakai.

Az összesen ezernégyszázötvenhárom négyzetméteres otthonban a három szint három különböző hangulatot is jelöl. Az egyik szint a kilátást helyezi előtérbe egy feszített víztükrös medencével, egy következő szint a vendégeké és a nagy bulizásoké (ott található a konyha, a nappali, az étkező és a vendégszobák), a legfelső szint pedig a magánszféra helye: a hálószobáé, egy edzőteremé. A ház legalsó szintjén pedig a tulajdonos autógyűjteményét lehet megtekinteni, valamint kialakítottak még egy játszószobát, egy médiaszobát, egy borospincét és további két vendégszobát.

„Az volt a célunk, hogy az óriási ablakok és eltolható falak segítségével a kültér és beltér közti határok elmosódjanak”

– nyilatkozott az építészstúdió a villáról, mi pedig nagyon szívesen elmosódnánk egy finom itallal a medencében, karjaink közt Los Angelesszel és az amerikai álommal.

(Fotók: Nic Lehoux)

építészet | luxusrezidencia | luxusvilla | los angeles | amerika

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram