Close
Ha van amerikai álom, akkor ez a Los Angeles-i luxusvilla biztosan az

Ha van amerikai álom, akkor ez a Los Angeles-i luxusvilla biztosan az

Ez a luxusrezidencia még Hollywood nem apró mércéjéhez képest is az egekbe emeli a magaséletet.

Elhúzható falak és számos terasz tartozik ehhez a lélegzetelállító kaliforniai villához, mely Nyugat-Hollywood egyik legprominensebb részén, a Sunset Strip fölött épült. A háromemeletes luxusvilláról Los Angelesen túl San Gabriel hegyeire és a Csendes-óceánra tekinthet szerencsés tulajdonosa, egy pénzügyi szektorban dolgozó férfi.

Mivel a tulajdonos nagyon szereti az extrém sportokat, az Olson Kundig építésziroda nem egy kalandos és izgalmas megoldást tervezett a házba. Ilyenek például az eltolható falakkal változtatható terek, a meglepő színhasználatok (a sötét fémtől a mézszínű faburkolatokon át a rikító narancssárga bejárati ajtóig) és a nappali „guillotine” ablakai.

Az összesen ezernégyszázötvenhárom négyzetméteres otthonban a három szint három különböző hangulatot is jelöl. Az egyik szint a kilátást helyezi előtérbe egy feszített víztükrös medencével, egy következő szint a vendégeké és a nagy bulizásoké (ott található a konyha, a nappali, az étkező és a vendégszobák), a legfelső szint pedig a magánszféra helye: a hálószobáé, egy edzőteremé. A ház legalsó szintjén pedig a tulajdonos autógyűjteményét lehet megtekinteni, valamint kialakítottak még egy játszószobát, egy médiaszobát, egy borospincét és további két vendégszobát.

„Az volt a célunk, hogy az óriási ablakok és eltolható falak segítségével a kültér és beltér közti határok elmosódjanak”

– nyilatkozott az építészstúdió a villáról, mi pedig nagyon szívesen elmosódnánk egy finom itallal a medencében, karjaink közt Los Angelesszel és az amerikai álommal.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Nic Lehoux)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom