Ezen a balatoni programon színt vihetsz a novemberbe

Ilyentájt már szemmel láthatóan megyünk bele a télbe és a szürkeségbe, de a gasztrohegyesek nem hagyják magukat.

November utolsó hétvégéjén jön a Halak a hegyen, és ha a szerencse kitart, szép időben, nagy sétákkal, finom borok és ételek mentén lehet felfedezni Badacsony gasztronómiáját. November 27–28-án izgalmas halas-herkentyűs fogásokkal vár a tíz egész évben nyitva tartó vendéglátóhely!

Az ősz és a tél egy olyan szakasza az évnek, amit a badacsonyi borvidéken nem csak a szüret tesz izgalmassá. Ilyenkor lesz idő a konyhákban kísérletezni, játszani az ősz ízeivel, színeivel, alapanyagokban gazdag időszak ez, jöhetnek az új étlapok, és minden visszaáll egy nyugodtabb kerékvágásba. Ilyenkor van idő megismerni a Balaton egy nyugodtabb, otthonos arcát, amikor a vendéglátókkal is könnyebb összefutni, és akár ráérősen borozgatni. Induljunk neki a Gasztrohegynek, és fedezzük fel lépésről lépésre, falatról falatra, kortyról kortyra Badacsonyt!

Halak a hegyen:

  • Hableány: Ponty hortobágyi / Ördöghal, csusza vongole, parmezán
  • Bonvino Borbár: Halkocsonya
  • Pláne Badacsony borterasz: Bajai halászlé bográcsban, péntek este osztrigás különszámmal
  • Laposa Terasz: Posírozott tokhal, medvecukor-zselével vaníliás majonéz / Fogas Kárpáti módra
  • Istvándy Birtok és Borműhely: Fish & Chips
  • Borbarátok Étterem: Baconba göngyölt harcsafilé rácosan, kapros tejfölhab, kolbászmorzsa
  • Vánkos: Langyos pisztrángsonka, sütőtök, lencse, kókuszos répakrém / Vegetáriánus: Paneer/céklafasírt, sütőtök, lencse, kókuszos répakrém
  • Tölgyes Kúria: fűszeres tokhal salcicha con mango y, chili / Békacomb, uborkasaláta, zöldséges gersli
  • Kisfaludy-ház Étterem: Balaton Nemesei (süllő, harcsa, ponty)
  • Tilia Borvendéglő: Cézár saláta, rántott fogas falatok, parmezán, borsos fokhagymás kruton / Rántott haltej, csicsóka rizottó, édeskömény, csicsóka chips

A Gasztrohegy hétvégéken természetesen lehet csak úgy is kóstolni: a vendégek nyugodtan betérhetnek akár egy Gasztrohegy-fogásra is.

Négyalkalmas bérlet is kapható, mely négy fogást és mellé négy bort tartalmaz a választott étteremben, valamint egy karszalagot, mely egész hétvégés utazást biztosít a gasztrobusszal, ha a messzebbi helyszínekre mennénk (17 500 Ft).

További infók itt.

(Fotók: Szindbád, az utazó)

ősz | Badacsony | hal | balaton | gasztro

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom