Close
Ezen a balatoni programon színt vihetsz a novemberbe

Ezen a balatoni programon színt vihetsz a novemberbe

Ilyentájt már szemmel láthatóan megyünk bele a télbe és a szürkeségbe, de a gasztrohegyesek nem hagyják magukat.

November utolsó hétvégéjén jön a Halak a hegyen, és ha a szerencse kitart, szép időben, nagy sétákkal, finom borok és ételek mentén lehet felfedezni Badacsony gasztronómiáját. November 27–28-án izgalmas halas-herkentyűs fogásokkal vár a tíz egész évben nyitva tartó vendéglátóhely!

Az ősz és a tél egy olyan szakasza az évnek, amit a badacsonyi borvidéken nem csak a szüret tesz izgalmassá. Ilyenkor lesz idő a konyhákban kísérletezni, játszani az ősz ízeivel, színeivel, alapanyagokban gazdag időszak ez, jöhetnek az új étlapok, és minden visszaáll egy nyugodtabb kerékvágásba. Ilyenkor van idő megismerni a Balaton egy nyugodtabb, otthonos arcát, amikor a vendéglátókkal is könnyebb összefutni, és akár ráérősen borozgatni. Induljunk neki a Gasztrohegynek, és fedezzük fel lépésről lépésre, falatról falatra, kortyról kortyra Badacsonyt!

Halak a hegyen:

  • Hableány: Ponty hortobágyi / Ördöghal, csusza vongole, parmezán
  • Bonvino Borbár: Halkocsonya
  • Pláne Badacsony borterasz: Bajai halászlé bográcsban, péntek este osztrigás különszámmal
  • Laposa Terasz: Posírozott tokhal, medvecukor-zselével vaníliás majonéz / Fogas Kárpáti módra
  • Istvándy Birtok és Borműhely: Fish & Chips
  • Borbarátok Étterem: Baconba göngyölt harcsafilé rácosan, kapros tejfölhab, kolbászmorzsa
  • Vánkos: Langyos pisztrángsonka, sütőtök, lencse, kókuszos répakrém / Vegetáriánus: Paneer/céklafasírt, sütőtök, lencse, kókuszos répakrém
  • Tölgyes Kúria: fűszeres tokhal salcicha con mango y, chili / Békacomb, uborkasaláta, zöldséges gersli
  • Kisfaludy-ház Étterem: Balaton Nemesei (süllő, harcsa, ponty)
  • Tilia Borvendéglő: Cézár saláta, rántott fogas falatok, parmezán, borsos fokhagymás kruton / Rántott haltej, csicsóka rizottó, édeskömény, csicsóka chips

A Gasztrohegy hétvégéken természetesen lehet csak úgy is kóstolni: a vendégek nyugodtan betérhetnek akár egy Gasztrohegy-fogásra is.

Négyalkalmas bérlet is kapható, mely négy fogást és mellé négy bort tartalmaz a választott étteremben, valamint egy karszalagot, mely egész hétvégés utazást biztosít a gasztrobusszal, ha a messzebbi helyszínekre mennénk (17 500 Ft).

További infók itt.

(Fotók: Szindbád, az utazó)

ajánló | hal | menü | balaton | gasztrohegy

FOLYTASD EZZEL

Egész decemberben megéri felnézni az éjszakai égre: ilyen nagy és ragyogó még tíz évig nem lesz a Mars

Elképesztően látványos csillaghullás várható a jövő héten

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram