Tíz emberből kilenc nem jól eszi a hamburgert és csak kevesen ismerik ennek az okát

A tökéletes hamburgerben a szaftos hús találkozik a ropogós salátával, a krémes állagú olvasztott sajttal és a szósszal. Beleharapunk és azt érezzük, miénk a világ. A szakértők szerint azonban a legtöbben rosszul eszik a világ egyik legnépszerűbb ételét.

Úgy tűnik, tálalás után meg kell fordítani a hamburgert, és fejjel lefelé kell beleharapni, hiszen így minden egyes falat a lehető legízletesebb lesz. Az okot pedig a zsemlében érdemes keresni.

Simon Dukes, a Burger Lad alapítója szerint a hamburgerzsemle teteje általában vastagabb és masszívabb, mint az alja, így jobb lesz az étkezési élmény, ha az kerül a harapás aljára.

Ha jobban belegondolunk, a javaslat teljesen logikus.

A zsemle masszívabb teteje megakadályozza azt, hogy a buci átázzon és pépessé váljon, ráadásul pontosan a tömörsége miatt kisebb a valószínűsége annak, hogy két harapás között szétessen a kezünkben.

Mikor érdemes megfordítani a hamburgert? Az ínyencek szerint abban a pillanatban, ahogy megkapjuk, ajánlott azonnal megfordítani. Mások szerint elegendő csak akkor, ha a szánkhoz emeljük, hogy beleharapjunk. Ez természetesen függ a hamburger feltéteitől is, minél több minden van benne és minél nagyobb, annál nehezebb megfordítani.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

aranyszabály | szabály | trükk | étkezés | praktika

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom