Ha azt hitted, az Irish Coffee az egyetlen valamire való alkoholos kávéital, tévedtél: mutatunk három, még jobb koktélreceptet!
Anatolia kávé
Hozzávalók:
- 30 ml Pierre Ferrand 1840 konyak
- 30 ml Luxardo cseresznye likőr
- Pár csepp fahéjas szirup
- 1 adag eszpresszó
Elkészítés:
Keverjük össze a konyakot, a likőrt és a fahéjas szirupot, majd öntsük rá az eszpresszót! Tejszínhabbal és fahéj-szórattal kínáljuk!
Kávé martini
Hozzávalók:
- 100 g porcukor
- jég
- 100 ml vodka
- 50 ml frissen főzött eszpresszó kávé
- 50 ml Kahlua kávélikőr
Elkészítés:
- Készítsünk cukorszirupot! Tegyük a porcukrot egy pici lábasba, öntsük fel 50 ml vízzel, keverjük össze, és forraljuk fel, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni!
- Ha a cukorszirup kihűlt, tegyünk egy evőkanálnyi jeget a shakerbe, adjuk hozzá a vodkát, az eszpresszót és a kávélikőrt! Rázzuk addig, amíg a shaker külső részét jéghidegnek nem érezzük! Martinis poharakba öntve kínáljuk!
Whiskey-s latte
Hozzávalók:
- 5 ml Jack Daniel's Single Barrel whiskey
- 1,5 ml borsmenta szirup
- 1 adag eszpresszó
- tej
Elkészítés:
Vegyünk elő egy poharat! Öntsük bele a whiskey-t, majd a szirupot! Ezt követően adjuk hozzá a kávét és töltsük fel forró tejjel!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images)
likőr | recept | koktél | whiskey | kávé
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!