Egy fárasztó munkanap után keveseknek van kedve hosszú időt a konyhában tölteni, így aztán a hétköznapokban különösen felértékelődnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető egytálételek. Ezek közül mutatunk most hármat, amelyek a friss zöldségösszetevőiknek köszönhetően egészségesek és tápanyagdúsak.
Vegetariánus paella
Hozzávalók:
- 1 közepes hagyma apróra vágva
- 1 evőkanál vaj
- 2 sárgarépa
- 1/2 karfiol
- 1/2 brokkoli virág
- 1 bögrényi jázmin rizs
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 1/2 bögrényi alaplé
- 10 dkg reszelt cheddar sajt
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- só, bors
Elkészítés:
- Egy serpenyőben kevés vajon pirítsuk üvegesre a hagymát, tegyük hozzá a feldarabolt sárgarépát, a rózsáira szedett karfiolt és brokkolit, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a rizst! Keverjük át, majd öntsük fel az alaplével! Nagy lángon felforraljuk, majd csökkentsük a hőt!
- Fedő alatt 20-25 percig pároljuk, amíg a rizs meg nem puhul!
- Kóstoljuk meg, sózzuk, borsozzuk szükség szerint! Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a reszelt cheddar sajtot és a frissen aprított petrezselymet! Azonnal tálaljuk!
Cukkinis lasagne
Hozzávalók:
- 5-6 közepes kisebb cukkini
- 1 rúd kolbász
- 1 teáskanálnyi őrölt pirospaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 üveg Marinara szósz
- 10 dkg mozzarella sajt
- 1 zacskó bébispenót
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Zöldséghámozóval vágjuk vékony szeletekre a cukkiniket, mindkét oldaláról itassuk le a nedvességet! Vegyük le a kolbászról a borítását, és daraboljuk fel!
- Egy nagyméretű serpenyőbe tegyük bele a kolbászdarabokat, szórjuk meg pirospaprikával, kissé pirítsuk meg, majd öntsük fel a marinara szósszal! Adjuk hozzá a fokhagymát, majd tegyük bele a cukkinit és a bébispenótot is! Óvatos mozdulattal keverjük!
- 5 perc elteltével a cukkini megpuhul. Ekkor vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a tépett mozzarellát, majd fedjük le, hogy a sajt megolvadhasson!
- Hagyjuk pihenni fedő alatt 6-7 percig, majd friss bazsalikommal megszórva tálaljuk!
A leglaktatóbb marokkói leves
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 nagy sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 liter alaplé
- 2 doboz konzerv csicseriborsó
- 1 doboz paradicsomvelő
- 3 evőkanál paradicsompüré
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
- só, bors
- friss koriander
- citrom
- opcionálisan egy zacskó bébi spenót
Elkészítés:
- Egy lábasban hevítsünk olajat, adjuk hozzá a felaprított hagymát és a feldarabolt sárgarépát! Pirítsuk 5 percig időnként megkevergetve, majd tegyük hozzá az összezúzott fokhagymát!
- Öntsük fel az alaplével, tegyük hozzá a leöblített, lecsepegtetett csicseriborsót, a paradicsompürét és a paradicsomvelőt! Fűszerezzük ízlésünk szerint!
- Alacsony lángon főzzük pár percig, majd opcionálisan hozzáadjuk a bébi spenótot, hogy az étel még tartalmasabb és vitamindúsabb lehessen.
- Három percet követően levesszük a tűzről, meglocsoljuk frissen facsart citromlével, és aprított korianderrel megszórva tálaljuk.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images)
egytálétel | főétel | vegetáriánus | recept | gyors étel
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!