Három egytálétel, ami szinte magától elkészül

Egy fárasztó munkanap után keveseknek van kedve hosszú időt a konyhában tölteni, így aztán a hétköznapokban különösen felértékelődnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető egytálételek. Ezek közül mutatunk most hármat, amelyek a friss zöldségösszetevőiknek köszönhetően egészségesek és tápanyagdúsak.

Vegetariánus paella

Hozzávalók:

  • 1 közepes hagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 sárgarépa
  • 1/2 karfiol
  • 1/2 brokkoli virág
  • 1 bögrényi jázmin rizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 1/2 bögrényi alaplé
  • 10 dkg reszelt cheddar sajt
  • 1 kis csokor friss petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben kevés vajon pirítsuk üvegesre a hagymát, tegyük hozzá a feldarabolt sárgarépát, a rózsáira szedett karfiolt és brokkolit, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a rizst! Keverjük át, majd öntsük fel az alaplével! Nagy lángon felforraljuk, majd csökkentsük a hőt!
  2. Fedő alatt 20-25 percig pároljuk, amíg a rizs meg nem puhul!
  3. Kóstoljuk meg, sózzuk, borsozzuk szükség szerint! Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a reszelt cheddar sajtot és a frissen aprított petrezselymet! Azonnal tálaljuk!
Cukkinis lasagne

Hozzávalók:

  • 5-6 közepes kisebb cukkini
  • 1 rúd kolbász
  • 1 teáskanálnyi őrölt pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg Marinara szósz
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 1 zacskó bébispenót
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Zöldséghámozóval vágjuk vékony szeletekre a cukkiniket, mindkét oldaláról itassuk le a nedvességet! Vegyük le a kolbászról a borítását, és daraboljuk fel!
  2. Egy nagyméretű serpenyőbe tegyük bele a kolbászdarabokat, szórjuk meg pirospaprikával, kissé pirítsuk meg, majd öntsük fel a marinara szósszal! Adjuk hozzá a fokhagymát, majd tegyük bele a cukkinit és a bébispenótot is! Óvatos mozdulattal keverjük!
  3. 5 perc elteltével a cukkini megpuhul. Ekkor vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a tépett mozzarellát, majd fedjük le, hogy a sajt megolvadhasson!
  4. Hagyjuk pihenni fedő alatt 6-7 percig, majd friss bazsalikommal megszórva tálaljuk!
A leglaktatóbb marokkói leves

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 nagy sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 liter alaplé
  • 2 doboz konzerv csicseriborsó
  • 1 doboz paradicsomvelő
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • só, bors
  • friss koriander
  • citrom
  • opcionálisan egy zacskó bébi spenót

Elkészítés:

  1. Egy lábasban hevítsünk olajat, adjuk hozzá a felaprított hagymát és a feldarabolt sárgarépát! Pirítsuk 5 percig időnként megkevergetve, majd tegyük hozzá az összezúzott fokhagymát!
  2. Öntsük fel az alaplével, tegyük hozzá a leöblített, lecsepegtetett csicseriborsót, a paradicsompürét és a paradicsomvelőt! Fűszerezzük ízlésünk szerint!
  3. Alacsony lángon főzzük pár percig, majd opcionálisan hozzáadjuk a bébi spenótot, hogy az étel még tartalmasabb és vitamindúsabb lehessen.
  4. Három percet követően levesszük a tűzről, meglocsoljuk frissen facsart citromlével, és aprított korianderrel megszórva tálaljuk.
Ez is érdekelhet:
Három egytálétel harminc perc alatt

A kezdők sem vallanak kudarcot.

(Fotók: Getty Images)

főétel | egytálétel | recept | vegetáriánus | gyors étel

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom