Close
Három egytálétel harminc perc alatt

Három egytálétel harminc perc alatt

A vacsora pillanatok alatt az asztalra kerülhet, hiszen receptjeinkben csak össze kell dobálnod az alapanyagokat, amelyek gyakorlatilag fél óra alatt maguktól elkészülnek. Mutatunk három egytálételt, amelyekkel a kezdők sem vallanak kudarcot.

Életed legjobb pennéje

Hozzávalók:

  • 1 csomag penne tészta
  • 1 üveg Marinara szósz
  • 1 üveg Alfredo szósz
  • 2 csészényi aprított mozzarella sajt

Elkészítés:

  1.  Enyhén sós vízben főzzük al dentére a tésztát!
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, közben kissé olajozzunk be egy tűzálló serpenyőt!
  3. Egy tálban keverjük össze a két szószt és az apróra tépett sajt felét, majd keverjük össze a tésztával, és öntsük a serpenyőbe!
  4. Süssük kb. 15 percig, majd szórjuk rá a maradék sajtot, és tegyük vissza további 5 percre!
  5. Forrón tálaljuk!
A legegyszerűbb kolbászos zöldséges rizs

Hozzávalók:

  • 1 csomag tetszőleges ízesítésű, sütni való kolbász felkarikázva
  • ¼ csésze olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 nagy kaliforniai paprika vékonyra szeletelve
  • 1 kis vöröshagyma vékonyra szeletelve
  • 1 kisebb fej brokkoli
  • 2,5 deciliter víz
  • 1 kis konzerv paradicsomszósz
  • 1 zacskó gyorsrizs
  • ½ csészényi mozzarella sajt darabokra tépkedve

Elkészítés:

  1. Melegítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá a zúzott fokhagymát és a kolbászszeleteket! Pirítsuk össze!
  2. Adjunk hozzá borsot, hagymát, mehet bele a brokkoli és a paradicsomszósz is! Öntsük fel vízzel, és pároljuk fedő alatt körülbelül tíz percig!
  3. Közben főzzük meg a rizst enyhén sós vízben!
  4. Keverjük össze a rizst a zöldségekkel és a kolbásszal, szórjuk meg mozzarellával!
  5. Miután a mozzarella elkezdett ráolvadni, vegyük le a tűzről és tálaljuk!
Spárgás-gombás rizottó

Hozzávalók:

  • 1 zacskó rizottó rizs
  • 60 dkg csirkemell felkockázva
  • 1 csokor spárga 2 centiméteres darabokra vágva.
  • 1 liter csirkehúsleves alaplé
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg gomba megpucolva, felvágva
  • 1 kis csészényi fehérbor
  • parmezán

Elkészítés:

  1. A felkockázott csirkehúst sóval és borssal ízesítjük, és kis mennyiségű olajban és vajban aranyszínűre pirítjuk. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről és félretesszük.
  2. A spárgát 5 percre forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük, majd leszűrve áthelyezzük egy tál jeges vízbe további két percre, majd ismét leszűrjük.
  3. Vegyünk elő egy nagyobb serpenyőt, adjuk hozzá a maradék vajat és olajat, dobjuk rá a gombát, és pároljuk meg!
  4. Adjuk hozzá a rizst, és két percig kevergetve kezdjük el összefőzni!
  5. Öntsük hozzá az alaplé egynegyedét és a fehérbort, majd keverjük el!
  6. Az alaplevet folyamatosan adagoljuk, amíg az egészet fel nem szívja a rizs!
  7. Adjuk hozzá a lecsepegtetett spárgát és a csirkehúst! Keverjük át, és főzzük össze nagyjából 3 percig!
  8. Tálaláskor szórjuk meg parmezánnal!
Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
A nyár helye lehet, de már most is magnetikusan vonzó az Umo
Hihetetlen összeget lehet keresni vezető séfként Angliában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom