Close
Három egytálétel harminc perc alatt

Három egytálétel harminc perc alatt

A vacsora pillanatok alatt az asztalra kerülhet, hiszen receptjeinkben csak össze kell dobálnod az alapanyagokat, amelyek gyakorlatilag fél óra alatt maguktól elkészülnek. Mutatunk három egytálételt, amelyekkel a kezdők sem vallanak kudarcot.

Életed legjobb pennéje

Hozzávalók:

  • 1 csomag penne tészta
  • 1 üveg Marinara szósz
  • 1 üveg Alfredo szósz
  • 2 csészényi aprított mozzarella sajt

Elkészítés:

  1.  Enyhén sós vízben főzzük al dentére a tésztát!
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, közben kissé olajozzunk be egy tűzálló serpenyőt!
  3. Egy tálban keverjük össze a két szószt és az apróra tépett sajt felét, majd keverjük össze a tésztával, és öntsük a serpenyőbe!
  4. Süssük kb. 15 percig, majd szórjuk rá a maradék sajtot, és tegyük vissza további 5 percre!
  5. Forrón tálaljuk!

A legegyszerűbb kolbászos zöldséges rizs

Hozzávalók:

  • 1 csomag tetszőleges ízesítésű, sütni való kolbász felkarikázva
  • ¼ csésze olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 nagy kaliforniai paprika vékonyra szeletelve
  • 1 kis vöröshagyma vékonyra szeletelve
  • 1 kisebb fej brokkoli
  • 2,5 deciliter víz
  • 1 kis konzerv paradicsomszósz
  • 1 zacskó gyorsrizs
  • ½ csészényi mozzarella sajt darabokra tépkedve

Elkészítés:

  1. Melegítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá a zúzott fokhagymát és a kolbászszeleteket! Pirítsuk össze!
  2. Adjunk hozzá borsot, hagymát, mehet bele a brokkoli és a paradicsomszósz is! Öntsük fel vízzel, és pároljuk fedő alatt körülbelül tíz percig!
  3. Közben főzzük meg a rizst enyhén sós vízben!
  4. Keverjük össze a rizst a zöldségekkel és a kolbásszal, szórjuk meg mozzarellával!
  5. Miután a mozzarella elkezdett ráolvadni, vegyük le a tűzről és tálaljuk!

Spárgás-gombás rizottó

Hozzávalók:

  • 1 zacskó rizottó rizs
  • 60 dkg csirkemell felkockázva
  • 1 csokor spárga 2 centiméteres darabokra vágva.
  • 1 liter csirkehúsleves alaplé
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg gomba megpucolva, felvágva
  • 1 kis csészényi fehérbor
  • parmezán

Elkészítés:

  1. A felkockázott csirkehúst sóval és borssal ízesítjük, és kis mennyiségű olajban és vajban aranyszínűre pirítjuk. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről és félretesszük.
  2. A spárgát 5 percre forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük, majd leszűrve áthelyezzük egy tál jeges vízbe további két percre, majd ismét leszűrjük.
  3. Vegyünk elő egy nagyobb serpenyőt, adjuk hozzá a maradék vajat és olajat, dobjuk rá a gombát, és pároljuk meg!
  4. Adjuk hozzá a rizst, és két percig kevergetve kezdjük el összefőzni!
  5. Öntsük hozzá az alaplé egynegyedét és a fehérbort, majd keverjük el!
  6. Az alaplevet folyamatosan adagoljuk, amíg az egészet fel nem szívja a rizs!
  7. Adjuk hozzá a lecsepegtetett spárgát és a csirkehúst! Keverjük át, és főzzük össze nagyjából 3 percig!
  8. Tálaláskor szórjuk meg parmezánnal!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

ebéd | vacsora | csirkehús | gasztronómia | egytálétel

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram