Close
Ilyen a tökéletes lazac, ha egy Michelin-csillagos séf készíti

Ilyen a tökéletes lazac, ha egy Michelin-csillagos séf készíti

Gary Rhodes serpenyőben készült lazacfiléje mellé metélőhagymás, spárgás rizottót készített, a végeredmény pedig egyszerű, de különleges lett.

Gary Rhodes az Egyesült Királyság egyik legismertebb sztárséfje, akit az angol konyha szeretete, a helyi alapanyagok használata jellemez. Számos nagyszabású televíziós produkcióban is részt vett, Michelin-csillagos szakácsként szakértője volt a MasterChef-nek és a Pokol konyhájának is. Egészen különleges, de otthoni körülmények között is remekül elkészíthető spárgás rizottójáért és serpenyős lazacáért pedig még a tévét sem kell bekapcsolni. Mutatjuk, hogyan készül!

Spárgás, metélőhagymás rizottó

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 8 db spárga
  • 2-3 aprított újhagyma
  • 1 evőkanálnyi apróra vágott metélőhagyma
  • Olívaolaj
  • 10 dkg vaj
  • 1 kisebb fej aprított vöröshagyma
  • 35 dkg rizottó rizs
  • 1 liter zöldség vagy csirke alaplé
  • 5 dkg mascarpone
  • Só, bors

Elkészítés:
  1. Daraboljuk fel a spárgát 1 centiméteres darabokra, és blansírozzuk, azaz dobjuk enyhén sós vízbe pár percre, majd leszűrést követően helyezzük jeges vízbe egy-két percre, majd ismét szűrjük le!
  2. Melegítsük fel az olívaolajat és a vaj felét egy nagyobb serpenyőben, adjuk hozzá a vöröshagymát, és dinszteljük meg!
  3. Adjuk hozzá a rizottó rizst, és keverjük át, hogy a szemek minden oldala vajas legyen! Adagolva öntsük hozzá az alaplevet! Mindig akkor öntsük hozzá a következő adagot, amikor már az előző felszívódott! Ez körülbelül 18-20 percet vesz igénybe, ennyi idő alatt a rizs puha és krémes állagú lesz.
  4. Keverjük hozzá az aprított újhagymát, a spárgadarabokat, valamint a mascarpone sajtot és a metélőhagymát! Kóstoljuk meg és sózzuk, borsozzuk, ha szükséges!
Serpenyőben sült lazacfilé

A lazacfilét fűszerezzük sóval és borssal, majd serpenyőben, olívaolajon süssük néhány percig! Adjunk hozzá egy teáskanálnyi vajat, frissen facsart citromlevet, és fordítsuk meg a halszeletet! Süssük további 4-5 percig, majd ismét adjunk hozzá egy kevés vajat és citromlevet, ismét fordítsuk meg, és süssük megint 4-5 percig! Ismételjük a folyamatot addig, amíg a filé közepe enyhén rózsaszínű nem lesz!

A lazacfilét a spárga és az újhagymás rizottó tetejére tálaljuk! Ha van otthon bisque szószunk, öntsünk egy keveset a tetejére!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Elképesztő vegán ételeket kínál ez a légitársaság a vegánuár ideje alatt
Hat ok, amiért kezdj el már ma gyömbér teát inni
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom