Close
Három étterem, amely bezárt, mielőtt megnyitott volna

Három étterem, amely bezárt, mielőtt megnyitott volna

A koronavírus második hulláma ismét szigorításokat hozott: a vendéglátóhelyek csak elvitelre, vagy házhoz szállításra értékesíthetnek. Pedig novemberben több, igazán ígéretes fővárosi étterem is a nagyszabású megnyitóját tervezte, ők azonban már azelőtt kénytelenek voltak beárni, hogy megnyitották volna kapuikat a vendégek előtt.

Rumour

Rácz Jenő Michelin-csillagos séf november közepén nyitotta volna meg Rumour nevű éttermét a Petőfi téren, ahol egy teljesen egyedi koncepció mentén várta volna a vendégeit. Ennek lényege a Chef’s table: a vendégek úgy étkeznek, hogy szabályosan körbeülik a konyhát,

így nemcsak elképesztő fogásokat fogyaszthatnak el, de interaktív gasztronómiai élményben is részesülhetnek azáltal, hogy közvetlen kapcsolat alakul ki köztük és a séf között.

Ráadásul a nyitás előtt egy nappal hozott rendelkezések értelmében kellett a megnyitó elhalasztása mellett dönteniük. Az interakción alapuló gasztronómiai élményeket nem lehet becsomagolni és házhoz szállítani, így a Rumour egyelőre kivár.

101 Bistro

A tajvani konyha remekeit kínáló 101 Bistro ahelyett, hogy a különleges ázsiai fogásait személyesen mutathatná be vendégeinek, a korlátozások miatt új üzleti modellel kell megnyitnia.

Házhoz szállításra kénytelenek átállni, így 101 Express néven startolnak el hamarosan, hogy a Széll Kálmán téri bisztrójukból szállítsák ki változatos és karizmatikus ízű ételeiket.

Wang mester Mozium

Pár nap nyitvatartás adatott csak meg a Wang Mester Moziumnak is, melynek üzemeltetőit valódi sokkhatásként érték az újabb bezárás hírei.

Nem véletlenül: több mint egyévnyi előkészület és küzdelem után is lelkesen várták a nyitás pillanatát és a vendégek érdeklődését.

A kínai fogásokról azonban nem kell lemondanunk, hiszen a változó körülményekre reagálva azonnal át tudtak állni a házhoz szállításra, így Budapest területén bárki megkóstolhatja például a csípős-savanyú levesüket, vagy a shiitake gombás csirkéjüket.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: az éttermek Facebook-oldalai, Benkő M. Fanni)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom