Close
Három magyar tervező, akik miatt színesebb lesz a tél 

Három magyar tervező, akik miatt színesebb lesz a tél 

Mostanság egyre nehezebb reggelente felkelni, délután pedig sokszor nincs kedvünk menni sehová a korai sötétedés miatt. Ilyenkor érdemes lehet néhány színes kiegészítővel variálni a ruhatárunkat és ezzel is dobni a hangulatunkon. Három olyan hazai tervező munkáit mutatjuk be, akik darabjaikkal pezsdítenek a mindennapokon.

Élénk, élettel teli”: IKIIKI

Horányi Kinga igazi úttörő az ötvösművészet területén. Káprázatos színű és textúrájú alkotásai nemesfém haböntéses technológiával készülnek.

Kinga a fémhab formai sajátosságát különböző felületkezeléssel és festéssel hangsúlyozza ki, érzékeltetve a felszín és a járatok mélységeinek kontrasztját.

Az IKIIKI ékszerek vidám hangulatát és színpompásságát különböző színű festékek felvitele és visszacsiszolása, majd ezeknek szükségszerű megismétlése adja. Az ikiiki egyébként egy japán szó, aminek jelentése élénk, élettel teli.

Vidámság a hétköznapokban: Pleasure is pretty

Kovács Adri, a Pleasure is pretty tervezője a 80-as és 90-es évek popkultúrájából merít ihletet.

A márkával nem követ semmilyen trendet vagy elvárást, egyetlen szabály az egyediség és ennek bátor felvállalása.

A tervező fő mozgatórugója a színekkel való játék, ami minden egyes darabban benne van.

Adri kezei között a szabási hulladékból mentett anyagok is új életre kelnek hogy övtáskák, felsők és kesztyűk formájában szülessenek újjá.

“Belőlem mindig más érzést hoz elő egy-egy szín, attól függően, mikor, hogyan és mivel kombinálom. A színes öltözködés felszabadító. Időről-időre vannak sláger párosítások, az elmúlt hónapokban gyakran előkerül a pink-türkiz-napsárga trió” – mondja Adri a tervezési folyamatról.

Egyedi, színpompás és időtálló: Vengru

A Vengru bőrtáskái és kiegészítői is az egyediségről és az egyéniségről szólnak. Szögi-Csomány Boglárka és Faragó Tamás tervező párosa nem az aktuális trendekre és szezonokra alapoz, hanem a tényleges vevői igényekre.

Koncepciójuk fókuszában a variálhatóság és az egyéni ötletek megvalósítása áll: vásárlóik egy 3D-s tervezőprogram segítségével saját maguk tervezhetik meg és alakíthatják stílusokra az alapdarabokat, amelyek egymással és az új kollekció statement darabjaival is jól variálhatóak.

Bogi és Tamás minden egyes kollekciójában bátran és játékosan kísérleteznek a geometriai formákkal és a színkombinációkkal, ettől kapnak munkáik jól felismerhető, egyedi karaktert. Minden egyes darab minőségű olasz bőrből készült, magyar bőrdíszműves szakemberek keze munkája, kis szériában készített bőr termék.

vengru | karácsony | kiegészítők | dizájner | IKIIKI

FOLYTASD EZZEL

Letisztultság, kifinomultság, elegancia és időtlenség jelenik meg a Jean Paul Gaultier új kollekciójában

Februárban új koncepcióval érkezik a Budapest Central European Fashion Week

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram