Close
Három makulátlan butikhotel a tökéletes újrabootoláshoz

Három makulátlan butikhotel a tökéletes újrabootoláshoz

Ugyan nincs tél, mégsincs abban semmi meglepő, hogy napfényről, medencékről, Amalfiról, Szantoriniről és egyéb helyekről álmodozik az ember.

Amilla Fushi, Maldív-szigetek

A Baa-atoll szigetcsoport között megbújó Amilla Fushira már a megérkezés is filmbe illő: miután a Malé repülőtérről egy hidroplánnal eljut az ember a sziget közelébe, egy speedboat viszi el a szálloda úszó recepciójáig.

Maga a sziget mintegy 1,8 km hosszú, ami ugyan aprónak tűnik, de sokkal nagyobb, mint a Maldív-szigetek környékén található szigetek többsége.

Tulajdonképpen a teljes sziget a szálloda parkjának tekinthető, a vendégek bringán fedezhetik fel a tájat, és a látványosabb helyeken még függőágyakat is kitettek, ha valaki meg akarna állni és tovább élvezni a csodálatos környezetet.

Akinek pedig a kerékpár túlságosan fárasztó opció, kibérelhet egy buggyt.

Az Amilla ennek ellenére nem a kalandról, hanem a kikapcsolódásról szól: az óceánra néző nyitott villákban kimaxolták a kényelmi faktorokat: a lakosztályok tágasak, a háló majdnem ugyanakkora, mint a nappali, a megfelelő zenei aláfestésről pedig egy öt hangszórós Bose-rendszer gondoskodik, a fürdőkád és a zuhany is akkora, hogy abban ketten is elférjenek.

Az Ocean Reef House névre hallgató minivillákban óceánra néző feszített víztükrös medencék várják a vendégeket, ami valóban a kortárs luxussztenderdek überelhetetlen csúcsbeállításának hangzik.

A sziget egyik étterme a Feeling Koi, ami latin-amerikai–japán fúziós konyhát visz, és a beszámolók szerint annyira jó, hogy már magában megéri a látogatást. A hozzá kapcsolódó 1 OAK Lounge-ban is ott van a keleti hatás, ugyanis nagyon komoly japán whiskeygyűjteménnyel rendelkeznek.

Honlap.

Casa Angelina, Amalfi

Az Amalfi-part kétségtelenül a világ egyik legcsodálatosabb vidéke, a természeti és az épített környezet is párját ritkítóan gyönyörű, és akkor még nem is említettük a semmihez sem hasonlítható olasz életmódot, ami igencsak nyitott az élet szépségeire.

A Casa Angelina ezt az élményt még igyekszik fokozni, és ezt nem is csinálja rosszul. A Praiano-szikla csúcsán elhelyezkedő hotel a kiváló szolgáltatásokat ötvözi a fantasztikus és drámai kilátással.

Ugyan Postiano csak tíz perc, Praianónak, ennek a festői halászfalunak megvan az az előnye, hogy csendesebb, és majdnem ugyanolyan szép, mint az Amalfi-part nem hivatalos fővárosa.

A Casa Angelina a kortárs vendéglátás és szállodadizájn csúcsteljesítménye: stílusos, letisztult, ugyanakkor mindenből a legjobbat nyújtja, utóbbi jelei a szobákban található Apple és Bang & Olufsen termékek.

A szálloda saját étterme az Un Pieno nel Cielo nevet viseli, a Marrakech Barban pedig lehet hangolni az estére, miközben az Amalfi-part szikláival szemezgethetünk.

Lépcsőből bőven akad ezen a vidéken, a Casa Angelina se kivétel: a hotel alatt található a La Gavitella strand, ahol az olasz spiaggiák utánozhatatlan hangulatát szívhatjuk magunkba, tetemes mennyiségű napfénnyel együtt.

A szálló a kirándulni vágyókat is segíti, Ravellóba és Positanóba shuttle járatokat indít, a kiszolgálás pedig mentes a latin lazaságtól, olyan, mintha a személyzet nem is olasz lenne, hanem svájci.

Honlap.

Perivolas, Szantorini

A Szantorini szigetén található Oia már önmagában olyan hely, ahol egy sátorban lakva sem lennénk elégedetlenek, de ha az ember a Perivolasban vesz ki szállást, komolyan fontolgatni kezdi a letelepedési engedély kiváltását.

Ez a hotel egy korábbi halász otthona volt, egy háromszáz éves barlanglakás, amit aprólékos munkával alakították át egészen egyedi stílusú butikhotellé.

A fekvése ideális, nincs messze a központtól, közben szeparált, csendes környéken van, vagyis igazi menedék, ha nyugalomra vágyunk.

Bár a barlangokat általában azzal azonosítjuk, hogy nincs bennük fény és hidegek, a Perivolasban ezt valahogy sikerült kiküszöbölniük: a lakosztályok világosak, amiben a helyi „fehéret a fehérrel” lakberendezési trendnek is lehet némi szerepe. A berendezési elemek egyszerre etnók és trendik, egyes szobákból rálátni a Therasia szigetre, a vulkánra és a kalderára.

Ha esetleg a szálloda nagy medencéje túlságosan nyüzsgő lenne a számunkra, a superior suite-ekhez saját pool is tartozik.

Honlap.

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom